Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Informatie van Joost Timp FILMEN MAAR!

op .

Afgelopen maandag 9 maart 2020 zijn er twee formats door de aanwezige leden uitgekozen GROEN IN LEIDEN en STRAATNAMEN EN MUURGEDICHTEN. Een aantal leden heeft toegezegd aan de slag te gaan met deze formats. Joost heeft de formats nog eens toegelicht en die vind je hieronder:

 

GROEN IN LEIDEN - kalm, mooi, muziek, maximaal 3 minuten.

Begintitel "GROEN IN LEIDEN" gevolgd door "de monnikentuintjes (het onderwerp)"

Dan wat algemene beelden van Leidse woningen, straten, beton, enz. (mogen ook foto's zijn uit boeken of van internet) en een voice-over (of titels) ; "Leiden, een stad met alle woonfaciliteiten, winkels, bedrijven en infrastructuur voor 125.000 inwoners." oid.... "Los van de bekende stadsparken en waterpartijen, zijn er ook kleinere stukjes groen, midden in de stad... misschien wat minder bekend en wat lastiger te vinden.

Waar geleefd wordt, is groen in de buurt..... zoals hier ("ONDERWERP FILMPJE op de hoek Sumatrastraat, de Hoogstraat in het centrum)

(Gevolgd door 2 minuten mooie beelden)

Eindigen met de locatie nog 1 x geven en een eindslogan; bijvoorbeeld GROEN IN LEIDEN, DICHTERBIJ DAN JE DENKT

--------------

STRAATNAMEN EN MUURGEDICHTEN (maximaal 3 minuten).

Beginnen met tekst (na de titel) "Je loopt er langs zonder lang over na te denken, je woont misschien wel in die straat.... je ziet de letters op de muur staan.... maar wie was die persoon precies waar de straat naar genoemd is... of wat betekent dat gedenkbord in de muur bij dat plein, waar gaat dat gedicht eigenlijk over waar je 2x per dag langsrijdt? (Al deze zaken laten zien terwijl de voice-over dit vertelt.)

Hier volgt het verhaal achter (DE COELIEKERK, DE BOLERO-LAAN, het gedicht QUANTO COSTA, onderwerp.)

Locatie laten zien, Bordje of gedicht laten zien

5 of 6 passanten laten zien die iets zeggen als; "Bolero, dat is toch een restaurant?" "Was dat niet die schrijver van Don Quichot? " "Geen idee"...

(Let op: je moet er wel 15 iets vragen om 5 goeie quotes te krijgen.) De laatste (of de laatste twee, drie) geeft of geven het goede antwoord.

De voice-over neemt het over... en vanaf hier kan alles.... (foto's, muziek, interview, verklarende teksten, jaartallen.... )

Afsluiten met;

"De Bolerostraat in Leiden-West... een muziekstuk dat niet snel vergeten zal worden en dat het meer dan verdient om een straat naar te vernoemen. Dat vinden ze niet alleen in Leiden.... want in Nederland zijn er zo'n 62 Bolerostraten, lanen, wegen, dreven en pleinen.

Ingeval van een gedicht afsluiten met;

QUANTO COSTA van Cervantes, een gedicht dat nog lang zal voortleven, bijvoorbeeld als muurgedicht op de hoek enz. in Leiden.

Ingeval van een kerk met de letters COELIE boven de ingang; "De COELIEkerk in Leiden, waar iedereen zich kan inbeelden de hemel te betreden, als je de betekenis van de grote letters boven de ingang kent."

Op deze en soortgelijke manieren steeds dit 'straatnamenformat' afsluiten.

Toevoeging van de voorzitter: Ik denk, dat iedereen in staat is om alleen of samen met andere leden zo’n kort filmpje te maken. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden het gewoon te gaan proberen. Het is echt kicken als het je lukt. DOEN DUS! VEEL SUCCES!

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)