Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

CINEFLEUR-INFO 2020

op .

Op zondag 2 februari 2020 organiseert videogroep Close-Up uit Haarlem het jaarlijkse Cinefleur-filmfestival.

Dit festival is een jaarlijks terugkerende filmwedstrijd die wordt gehouden tussen vijf film- en videoverenigingen uit de bollenregio. Het zijn de Leidse Video- en Smalfilm Liga, AMFI’66 uit de Bollenstreek, de Film- en Videoclub Aalsmeer, de Noordwijkse Film- en Videoclub en Videogroep Close-Up uit Haarlem. Het festival wordt deze keer al voor de 46e keer gehouden. Binnen de Benelux is dit het enige festival in zijn soort.

Vier van de vijf clubs vertonen elk drie filmproducties die samen niet langer mogen duren dan 30 minuten. De onderwerpen van de films kunnen zijn: documentaires, reisfilms, speelfilms, animatiefilms, e.d.
Een jury beoordeelt de films en de winnende club ontvangt de wisselprijs, de Cinefleurbokaal. Ook wordt de beste individuele film van het festival beloond met een prijs.

Het festival wordt bij toerbeurt georganiseerd door een van de deelnemende verenigingen. Deze keer is dat dus videogroep Close-Up die dan niet meedoet aan de wedstrijd.

Het festival is niet alleen interessant voor videoclubleden, maar voor iedereen die een (video)camera bezit. Door naar films van anderen te kijken, leer je hoe je je eigen vakantie- en familiefilms aantrekkelijker kunt maken. Geïnteresseerde toeschouwers kunnen met vragen terecht bij de makers van de films en de overige aanwezige leden van de deelnemende clubs.

Het festival wordt gehouden:
zondag 2 februari 2020
Dorpshuis van Vogelenzang
Henk Lensenlaan 2a
2114 ER Vogelenzang.

De zaal is open om 12:30 uur en het festival begint om 13:00 uur.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal voor € 8,00 per stuk. In de voorverkoop kosten ze € 7,00 en die kunnen tot medio januari 2020 worden besteld bij de deelnemende clubs en via e-mail close-up@filmt.nl.
Desgewenst kan men op dat e-mailadres ook nadere informatie over het festival inwinnen.

Vanaf maandag zijn er tijdens de LVSL-avonden kaarten te koop voor het Cinefleurfestival in Vogelenzang.
We hebben als club 35 kaarten besteld, die in de voorverkooop verkocht gaan worden.
De kaarten kosten slechts € 7,00. Aan de zaal betaalt u € 8,00.

Let op: op = op!

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)