Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) wil iedereen enthousiast maken voor het filmen op welke manier dan ook. Veel mensen filmen met een smartphone, maar doen verder niets meer met de opnamen. Bij de LVSL kunt u ervaren hoe leuk het is, daar een leuk filmpje van te maken.

In deze Coronatijd zijn de avonden voor de veiligheid van iedereen aangepast, maar heeft u interesse in onze club, dan kunt u altijd contact opnemen via info@lvsl.nl


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met 21 september 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website.

Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en kunt u meer informatie krijgen als u contact opneemt met info@lvsl.nl

CINEFLEUR-INFO 2020

op .

Op zondag 2 februari 2020 organiseert videogroep Close-Up uit Haarlem het jaarlijkse Cinefleur-filmfestival.

Dit festival is een jaarlijks terugkerende filmwedstrijd die wordt gehouden tussen vijf film- en videoverenigingen uit de bollenregio. Het zijn de Leidse Video- en Smalfilm Liga, AMFI’66 uit de Bollenstreek, de Film- en Videoclub Aalsmeer, de Noordwijkse Film- en Videoclub en Videogroep Close-Up uit Haarlem. Het festival wordt deze keer al voor de 46e keer gehouden. Binnen de Benelux is dit het enige festival in zijn soort.

Vier van de vijf clubs vertonen elk drie filmproducties die samen niet langer mogen duren dan 30 minuten. De onderwerpen van de films kunnen zijn: documentaires, reisfilms, speelfilms, animatiefilms, e.d.
Een jury beoordeelt de films en de winnende club ontvangt de wisselprijs, de Cinefleurbokaal. Ook wordt de beste individuele film van het festival beloond met een prijs.

Het festival wordt bij toerbeurt georganiseerd door een van de deelnemende verenigingen. Deze keer is dat dus videogroep Close-Up die dan niet meedoet aan de wedstrijd.

Het festival is niet alleen interessant voor videoclubleden, maar voor iedereen die een (video)camera bezit. Door naar films van anderen te kijken, leer je hoe je je eigen vakantie- en familiefilms aantrekkelijker kunt maken. Geïnteresseerde toeschouwers kunnen met vragen terecht bij de makers van de films en de overige aanwezige leden van de deelnemende clubs.

Het festival wordt gehouden:
zondag 2 februari 2020
Dorpshuis van Vogelenzang
Henk Lensenlaan 2a
2114 ER Vogelenzang.

De zaal is open om 12:30 uur en het festival begint om 13:00 uur.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal voor € 8,00 per stuk. In de voorverkoop kosten ze € 7,00 en die kunnen tot medio januari 2020 worden besteld bij de deelnemende clubs en via e-mail close-up@filmt.nl.
Desgewenst kan men op dat e-mailadres ook nadere informatie over het festival inwinnen.

Vanaf maandag zijn er tijdens de LVSL-avonden kaarten te koop voor het Cinefleurfestival in Vogelenzang.
We hebben als club 35 kaarten besteld, die in de voorverkooop verkocht gaan worden.
De kaarten kosten slechts € 7,00. Aan de zaal betaalt u € 8,00.

Let op: op = op!

Kennismaken

kennismaken

U kunt vrijblijvend kennismaken met de LVSL.
Meer informatie kunt krijgen via info@lvsl.nl 

Meer informatie

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)