Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Film- en videoclub De Ronde Venen op bezoek

op .

Op maandag 18 november 2019 vertoonde Film- en videogroep De Ronde Venen elf films bij LVSL.

Filmgroep De Ronde Venen telt 37 leden en is een actieve club, die elke twee weken bijeenkomt. De voorzitter van de LVSL en de spreekstalmeester van Filmgroep De Ronde Venen, Franka Stas, vestigden de aandacht op het jaarlijkse “Filmfestival De Ronde Venen Open”, dat op 8 december 2019 plaatsvindt in Vinkeveen en dat dit jaar al voor de twintigste keer wordt gehouden.

Op bijgaande lijst ziet u de titels van de films, een aanduiding van het soort film, de makers van de films en de lengte.

Er werden vijf informatieve films vertoond:

De schatkist van Nieuwer ter Aa, dat de restauratie van de gebrandschilderde ramen in het kerkje in Nieuwer ter Aa in beeld bracht;

Weldadige lieden, waarin een parallel werd getrokken tussen de vluchtelingen tijdens de eerste wereldoorlog en de Syrische vluchtelingen nu;

Vloeibaar glas, dat ging over glas en glasblazen in Leerdam, maar eigenlijk ook weer niet, omdat het geen uitleg gaf over glasblazen, maar meer een impressie was van werkers en bezoekers in een glasfabriek;

Deen, een gelukkig jongetje, zoals hij – een jongen van 13 jaar - zichzelf typeerde. Als u geïnteresseerd bent in de mening van de verslaggever: ik vond deze film het ontroerends van alle vertoonde films, omdat de jongen Deen door de filmmaker, zijn opa als ik het goed heb, werd bevraagd over zijn eigenbeeld en zijn gevoel. Deen probeerde die vragen zo goed als mogelijk en soms wat wijsneuzig te beantwoorden maar wel heel eerlijk;

Forten in de Ronde Venen, een film, waarin zes in de gemeente De Ronde Venen gelegen forten van de Stelling van Amsterdam werden getoond. Een vrouw leidde ons in elk van deze forten rond en gaf uitleg over de bijzonderheden van de forten.

Voorts werden er drie speelfilms vertoond – te weten:

Een Toetje voor Thomas, een promotiefilm - met voor- en nawoord van Huub Stapel -, waarin kinderen aan de hand van een receptenboek een toetje voor Thomas bakken. De bedoeling is om met de verkoop van het boek geld in te zamelen voor kinderen met Neuroblastoom-kinderkanker;

Valentijn, stille en ingewikkelde liefdesbetuigingen en verrassende wendingen: wie is nu de Valentijn?

De Parapluman, een film gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl, maar dan met een door de makers van de film bedacht slot; kortom een immer verrassend verhaal van Roald Dahl nu met een extra verrassend slot.

En Twee 1-minutenfilms:

Me Too, “ I enjoyed your company” schrijft de man aan de vrouw. Zij antwoordt: MeToo;

Na de begrafenis, mijn overleden man heeft een enveloppe met geld klaargelegd voor de begrafenis, ja zelfs voor een steen. De weduwe laat daarop de steen in de ring om haar vinger zien!

Eén Club-opdracht film:

Xmas, een gefilmde kerstwens van drie minuten; de Clubopdracht-film Op een dag is niet vertoond.

Zoals ik aan het begin al zei: Filmgroep De Ronde Venen is een actieve en enthousiaste filmclub; de vertoonde films waren in mijn ogen stuk voor stuk van goede tot zeer goed kwaliteit. Kortom, een inspirerende avond.

LVSL is uitgenodigd om in april 2020 films bij De Ronde Venen te vertonen.

Jan van Zoest

(foto's: Marion)

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)