Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) wil iedereen enthousiast maken voor het filmen op welke manier dan ook. Veel mensen filmen met een smartphone, maar doen verder niets meer met de opnamen. Bij de LVSL kunt u ervaren hoe leuk het is, daar een leuk filmpje van te maken.

In deze Coronatijd zijn de avonden voor de veiligheid van iedereen aangepast, maar heeft u interesse in onze club, dan kunt u altijd contact opnemen via info@lvsl.nl


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met 21 september 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website.

Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en kunt u meer informatie krijgen als u contact opneemt met info@lvsl.nl

Verslag LVSL-avond 6 mei 2019

op .

De voorzitter vertelt dat de beamer, die we in Vogelvlucht gebruiken, geen goed beeld meer geeft. De beamer wordt nagekeken , maar wellicht dat de beamer, die al weer acht jaar oud is, vervangen moet worden.

Deze avond staat te boek als: filmanalyse-avond. Er is één film ingebracht voor analyse, een film van Bianca Kraus met de titel “Mijn zwangerschap”. De film is een reportage over de zwangerschap van Laura.
Bianca licht toe dat de vanavond vertoonde film met een lengte van 3 minuten en 26 seconden een ingekorte versie is van een film van meer dan 20 minuten.

Leo van Aubel is de analyticus van dienst. Hij roemt de mooie stabiele beelden en de mooie kadrering, verder noemt hij een aantal verbeterpunten en hij sluit zijn analyse af met de opmerking dat film een mooie weergave is van de zwangerschap en een dankbare herinnering voor de ouders en later voor de baby.
Op deze avond wordt verder een aantal films van LVSL-leden vertoond, die niet geanalyseerd worden. Deze formule – films van leden laten zien zonder analyse – is bedacht op een Denktank-avond.

Vertoond worden:
  • Een film van Hans van Gerven en zijn dochter over een trektocht naar het Amazonegebied in Peru. Hans vertelt dat vier camera’s gebruikt zijn. In de film krijgen we beelden te zien van een luiaard, vogels en apen en de beelden maken ook duidelijk dat sprake is van een zware tocht met land-slides en modder en riviertjes met hoog water, die met moeite kunnen worden overgestoken. Een boeiend verslag.
  • Een film van Leo van Aubel over bergwandelingen in de Alpen. Een mooi gefilmd verslag van 6 dagen wandelen in de bergen door 5 vrienden, onder wie Leo zelf.
  • Een door LVSL-leden gemaakte trailer voor en over de Christelijke Oratorium Vereniging Ex Animo, die in 2019 100 jaar bestaat.
  • Een door LVSL-leden (Hans van Gerven (die het Draaiboek opstelde), André van der Tuijn, Bert Lanzing, Mario Mazzacani en Norbert Entken) gemaakte promotiefilm voor Ex Animo, waarin de voorzitter en bestuursleden van Ex Animo, de dirigent Wim de Ru en koorleden enthousiast vertellen waarom het zo leuk en interessant is om lid te zijn van Ex Animo.

De jaarlijks met verve in de Pieterskerk uitgevoerde Matthaeus Passion neemt een prominente plaats in in de film.

De voorzitter sluit de avond af met de opmerking – naar mijn gevoel namens allen - dat we een boeiende avond hebben gehad.

Jan van Zoest, 8 mei 2019

Kennismaken

kennismaken

U kunt vrijblijvend kennismaken met de LVSL.
Meer informatie kunt krijgen via info@lvsl.nl 

Meer informatie

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)