Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

LVSL Nieuwjaarsbuffet 2019

op .

Wat zijn we toch eigenlijk een bijzondere vereniging: waar andere clubs alleen een nieuwjaars- receptie houden met een glas in de hand, organiseren wij als video club een royaal buffet met de glazen op tafel! Eigenlijk spreken beelden veel meer dan woorden: de foto’s van het buffet en de aanwezigen maken dit verslag bijna overbodig! Toch maar een poging wagen.

Het werd alweer een prachtig nieuwjaarsbuffet waarbij de leden de allerbeste wensen, veel gezondheid en voorspoed konden toewensen. Hulde aan alle medewerkers die met zo’n enthousiaste inzet alles – op tijd – voor elkaar kregen. De inkoop, de zaalinrichting, en vooral de dames (nou ja, er was een heer bij) van het buffet die de schotels en hapjes klaarmaakten. Met in totaal 28 helpers was ook dit werk vrij snel klaar: wat een heerlijke hapjes, salades, vlees en vooral visschotels stonden weer op ons te wachten.

De zaalploeg, ja dit waren de heren, hadden intussen de zaal ingericht met 86 zitplaatsen, keurig gedekte tafels (doen ze dat thuis ook altijd zo netjes?) en iedereen kon om 7 uur aan tafel. Een heerlijke garnalen cocktail, gevolgd door het buffet, waarvoor we graag even in de rij stonden te wachten. Dat het letterlijk en figuurlijk in de smaak viel, bleek wel toen na twee rondes bijna alle schalen leeg waren.


Foto's: Joop Mosterd

De toespraak van André treft u hierbij ook aan. Door onze voorzitter werd iedereen bedankt voor zijn of haar inzet voor deze avond en de bardames werden uiteraard in het zonnetje gezet, net als Kees Simmerman als lid van verdienste 2018. Na het ijstoetje werd met een glas champagne het nieuwe jaar ingeluid. Dat we gezamenlijk nog vele jaren van deze heerlijke nieuwjaarsbuffetten mogen genieten!

Wil van Voorst

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)