Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Verslag analyse avond 3-12-2018

op .

Deze weer druk bezette analyse avond werd uitstekend verzorgd door Arie de Ridder, (sidder, sidder....het is weer Arie de Ridder). Maar allereerst de gebruikelijke mededelingen van onze voorzitter.

  • Graag de inzendingen van de voorvertoning van de Cinefleur voor maandag a.s. sturen naar techniek@lvsl.nl
  • Ook de inzending van de kerst/nieuwjaarswens opsturen voor maandag a.s. naar voorzitter@lvsl.nl.
  • Voor de cursus licht en geluid statief en camera meenemen.

De eerste, zeer onderhoudende film van Wim Elfert ging over het jaarlijkse St.Juan feest in Tarragona, welk feest in de inleiding werd vergeleken met ons Leids 3 Oktober feest; de muziek was passend bij de film. Volgens Arie kan de film van bijna 22 minuten flink worden ingekort ( de optocht was aan de lange kant) en meer gebruik worden gemaakt van inserts in de overgangen. Verschillende camera standpunten en close ups zullen de film nog beter maken Een betere volgorde van de menselijke torens zou zijn eerst de omvallende torens en dan als uitsmijter een goed gelukte toren.


Foto's: André van der Tuijn

De tweede film van onze talentvolle nieuwkomer Bianca Kraus duurde 3 minuten, zonder titel maar het ging over een meisje die sinterklaas liedjes zong. “Fenna zingt sinterklaas liedjes” was een ontroerend, aandoenlijke voorstelling van een jong meisje, Fenna. Een leuke Oma film waar technisch een en ander op aan te merken valt, zoals kadrering (te veel ruimte naast Fenna) en het ontbreken van inserts. Het jongetje had al eerder als toeschouwer in beeld gebracht kunnen worden.

Elly van der Bent en Sylvia Engel kwamen met 2 films, “De schat van Sinterklaas deel 1” van 7 minuten en een aansluitend deel 2 “de ontknoping” van ruim 12 minuten. Deel 2 de ontknoping werd geanalyseerd door Arie. Ook hier was Arie van mening dat de film te lang was (te veel overbodige beelden) en er flink gesneden moest worden. Te weinig inserts tussen de overgangen en te weinig beeldwisselingen van de 2 opgestelde camera's.

Kort samengevat, weer een onderhoudende avond met toch weer het steeds terugkomende advies voor meer inserts, kortere en wisselende scenes. Aan het eind van de avond werd nog de Sinterklaas film getoond, uitgevoerd door vele LVSL leden waaronder Toon Verhoeven, dit als voorbeeld hoe het moet. En vooral hulde aan alle filmers, die het aandurven hun film bloot te stellen aan een analyse.

Joop Mosterd

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)