Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Filmwedstrijd 29-10-2018

op .

HET BLOEMENMEISJE

Elke maal weer ben ik met blijdschap vervuld als ik zie hoe de bedremmelde filmmakers, die net buiten de prijzen vallen bij een filmwedstrijd, toch uit handen van ons bloemenmeisje een prachtig boeketje ontvangen. Op dat moment zijn mijn opwellende tranen gelijk weg en volgt er dankbaarheid. Dus dank je wel Ria Wasser voor de mooie bloemen.

Ik heb bij thuiskomst gelijk mijn mooiste vaas gepakt, een stukje van de bloemen afgesneden en feestelijk op tafel gezet. Ze staan prachtig.


Fotografie: André van der Tuijn

De eerste prijs winnaar werd Peter Meijer met zijn film over de Voorschotense paardenmarkt. Een terechte keuze en dat bleek ook wel uit de reacties van zo veel leden die hem de meeste punten gaven. Nogmaals gefeliciteerd Peter. Ik denk zeker een prima inzending voor Cinefleur. Ik ben benieuwd of de ander twee “winnaars” het aandurven om hun film te laten analyseren. Ik had de inzending van het babyfeestje een grotere kans gegeven, ook gezien haar allereerste film inbreng. Heel moedig! Het was weer een zeer gezellige avond.

Henk Robbers 

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)