Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Leiden in beeld!!! 31-10-2018

op .

Op woensdagavond 31 oktober heeft de LVSL een filmvoorstelling gegeven voor de Personeelsvereniging van de Universiteit - Leiden. De titel was: “Leiden in beeld”. Deze filmvoorstelling is gehouden in Buurtcentrum “Matilo” te Leiden. (Rivierenbuurt) Er was een enorme belangstelling voor deze avond. Ruim 70 mensen hadden zich opgegeven voor deze filmvoorstelling. Reden voor ons om uit te wijken naar dit Buurtcentrum.

De vertoonde films waren vooral oude films over Leiden, sommige gemaakt door LVSL leden, andere door derden. Zo werd de film “De Gracht” van Emile Timan vertoond, en de film van Joop Ramb, “De Beestenmarkt”. Het werd een avondje “nostalgie”, met veel zwart/wit beelden. Maar ook de toeschouwers waren een mix van zwart/wit, oftewel grijs en hebben allen genoten. Na al dit zwart/wit geweld werd als laatste de film van Gerard de Boer en Dick Brouwer gedraaid ”De Waag terug in beeld”. Eindelijk kleur en een 16/9 beeld, dus een waardig slot van deze avond.

De techniek was in handen van Hans Flick en Mario Mazzacani was behulpzaam bij de opbouw van de techniek. (Beamer, geluid, etc.) De reacties van het publiek waren lovend en zo heeft de LVSL weer bij veel Leidenaren in de aandacht gestaan.

Nu op naar de volgende filmvertoning, namelijk volgende week donderdagmiddag bij de “Zonnebloem” in Voorschoten, waar ook weer veel bezoekers worden verwacht. Hiervoor wordt een nieuw filmprogramma samengesteld en zal de winnende film van de afgelopen wedstrijd “De Paardenmarkt” van Peter Meijer als afsluiter van deze middag worden getoond.

Zo blijft de LVSL in actie !!! …… en wij “van de straat”.

Pim Perquin

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)