Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Scratch Muziekdagen 2018 weer groot succes

op .

Verslag van de Videoregistratie en -presentatie tijdens de Scratch Muziekdagen op 15 t/m 18 februari 2018 in de Pieterskerk te Leiden

Toch voldoende Pk in de Pk.
Dit jaar zijn er weer voldoende aanmeldingen om de Scratch Muziekdagen tot een goed einde te brengen. Dan gooit de griepepidemie ‘roet in het eten’. De Stuurgroep Reportageteam krijgt te maken met ziekmeldingen. Het bezettingsschema wordt daarom steeds weer aangepast. Toch is het gelukt om de camera’s bezet te houden.

Nadat dinsdagochtend, voorafgaande aan de Scratch, de materialengarage letterlijk is schoongeveegd, de overtollige spullen naar de Milieustraat zijn gebracht en de materialen voor de opbouw zijn ingeladen, kunnen we woensdag daarna met de opbouw beginnen.

De opbouwwerkzaamheden onder leiding van Kees Simmerman verlopen soepel.
Door de nieuwe wijze van aansturing van de beelden naar de TV-schermen/beeldschermen van koor met zenders is er geen sprake meer van storingen of uitval. De uitvoeringen dit jaar kenmerken zich ook door minder beeldvertraging en door HD kwaliteit op de TV-schermen.
De vernieuwde aansturing levert verder tijdsbesparing op omdat er minder kabels in de goten gelegd behoeven te worden.

Zo langzamerhand komt er ook meer belangstelling voor het camerawerk, blijkt uit de aanmeldingen.
Geprobeerd wordt om zoveel als mogelijk de leden steeds op verschillende cameraposities in te delen.
Donderdag wordt de jaarlijks terugkerende Messiah uitgevoerd. Vrijdag is de Messiah Jongerendag. Zaterdag worden highlights uit bekende musicals gezongen zoals: Soldaat van Oranje, Cats, Rent, Les Miserables, Jesus Christ Superstar, Sister Act, The Phantom of the Opera, Fiddler on the Roof, West Side Story, Sound of Music en Jekyll and Hyde Fame.
Omdat de Scratch Muziekdagen dit jaar 30 jaar bestaan en dit jaar op donderdag de 100e Scratchdag is, wordt donderdag voorafgaande aan de Messiah door OTIS musicalgezelschap met kaarsverlichting een zeer fraai en ingetogen lied ten gehore gebracht. Op zaterdag, voor aanvang van het tweede gedeelte, zingt OTIS in stijl met fraaie kostuums verschillende Musicalsongs. Indruk maken de solisten met hun geweldige stemmen in The Phantom of the Opera. Spectaculair.

Foto's Hans van Gerven en Toon Verhoeven

Omdat haast niemand op de hoogte is van deze verrassing, kunnen we de Scratch-organisatie ervan overtuigen dat het voor de filmclub handig is om te weten wat ons te wachten staat. Zodoende zijn er door ons fraaie beelden ‘geschoten’ en aan het publiek gepresenteerd.
Zondag wordt dit jaar voor het eerst Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd met o.a. Ouverture "La Clemenza di Tito", Ave Verum, Mis in c KV 427 (delen i.o.m. dirigent) en het Requiem. Dat levert voor Cees Landwier, onze partituurlezer, veel werk op. Uiteindelijk betaalt dat zich uit in goede en soms, door zeer snelle aanwijzingen via de regie aan de cameramensen, mooie beelden. De regie is dit jaar in handen van André en Toon.

Nadat we na afloop zeer gestructureerd kunnen afbreken en maandagochtend de materialen in de garage kunnen leggen, kunnen we spreken van een zeer geslaagde Scratch.
Hartelijk dank aan eenieder die op enigerlei wijze heeft meegewerkt aan de Scratch Muziekdagen 2018.

Dit jaar heb ik het programma in het verslag opgenomen om de lezer een beeld te geven van wat er gefilmd en geregistreerd wordt.
Geeft dit misschien voor jou een impuls om volgend jaar mee te doen? Je bent van harte welkom.

Hans van Gerven

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)