Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) wil iedereen enthousiast maken voor het filmen op welke manier dan ook. Veel mensen filmen met een smartphone, maar doen verder niets meer met de opnamen. Bij de LVSL kunt u ervaren hoe leuk het is, daar een leuk filmpje van te maken.

In deze Coronatijd zijn de avonden voor de veiligheid van iedereen aangepast, maar heeft u interesse in onze club, dan kunt u altijd contact opnemen via info@lvsl.nl


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met 21 september 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website.

Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en kunt u meer informatie krijgen als u contact opneemt met info@lvsl.nl

Camera in Beweging

op .

Dat is de slogan van vanavond.

André, de voorzitter, opent de vergadering en heet Johan van den Adel hartelijk welkom en deelt het volgende mee:

  • De gebruikersnaam en het wachtwoord van de LVSL-site zal worden aangepast. Alle leden ontvangen daar persoonlijk twee berichten over; inmiddels gebeurd.
  • Kees van den Burg zal in het vervolg, tijdens de ‘montageavonden’ aandacht besteden aan ‘photoshop’.
  • Verder vraagt André aandacht voor de wedstrijd ‘op muziek monteren’;de wedstrijd is op 30 april.
  • Ook zijn er nog kaarten voor Cinefleur te koop bij Pim.
  • Montageopdracht; geen wedstrijd.
    Er staan filmbeelden op de site waarvan een goedlopend filmpje gemaakt kan worden. Deze filmpjes worden op een later moment tijdens een clubavond voor het voetlicht gebracht.
  • Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de Jaarvergadering. De stukken liggen digitaal ter inzage; dus geen papierwerk meer. Let op: wel even je wachtwoord aanpassen.

Johan van den Adel van Videocollege laat ons, aan de hand van een PowerPointPresentatie, kennismaken met een nieuwe trend: ‘camera in beweging’. Aan de hand van filmbeelden laat hij zien wat de beelden met het menselijk oog doet; Hoe kijkt ons brein? Wat zie je bij een statische (statief) opname en vergelijkt dat eens met de beelden die je met een bewegende camera op statische objecten hebt gefilmd. De beelden worden van plat, platter, platst’ naar dynamischer dan een Pan, dynamischer dan een Tilt, dynamischer dan Zoomen. De kijker ervaart meer beleving; het 3D-gevoel is daarbij essentieel omdat de bewegingen overeenkomen met wat ons brein dagelijks ervaart!

Zo neemt Johan ons mee in de nieuwe trend. (De PowerPointPresentatie is een dezer dagen voor eenieder beschikbaar.) Hij legt daarin ook uit wat je daarvoor nodig hebt een HD-camera met beeldstabilisatie, een andere grip voor je camera, software voor beeldstabilisatie en een aangepaste looptechniek (je knieën licht buigen -als schokdempers- als je filmt).


Foto's: Coby Haring

Voor wat betreft ‘een andere grip’ laat Johan een attribuut zien dat hij met leden van de filmclub, waar hij deel vanuit maakt, heeft ontwikkeld. Hij wil daarmee de filmers in beweging brengen. Hij benadrukt dat hij geen handeltje begint in dit attribuut voor zowel de kleinere als de grotere camera, maar heeft er wel een paar, voor hen die het wat vinden, te koop.

Na de presentatie heeft iedereen de gelegenheid om met zijn eigen camera daarmee te oefenen. En.. het blijkt met zijn ‘draaiende’ handgrepen een geweldig hulpmiddel te zijn; er vindt een gretige aftrek plaats. Oh ja. En nooit meer inzoomen is zijn motto.

Verder demonstreert Johan de LG Smooth Gimbal G4 van het merk Zhiyun en legt uit dat dit apparaat bij uitstek geschikt is om stabiel te filmen met o.a. een smartphone. Hij heeft daarvoor het programma ‘Filmic pro’ gedownload. Het was een zeer geslaagde en geanimeerde avond.
Veel succes allemaal.

Hans van Gerven


 

Hierbij wat info over de Smooth Q van Fa. Zhiyun, Smooth Q intikken is al voldoende, want hij is erg populair aan het worden.

Een duidelijk filmpje op You Tube (engels): https://www.youtube.com/watch? v=q_Mpq7TVIE8&t=8s
Als je bij de Nederlandse aanbieders kijkt, ga dan naar bijv. Coolblue of Kamera Express, beiden bieden hem aan voor € 149,-

Als leden vragen naar een geschikte smart phone, wijs dan in de richting van LG G 4, talloze filmpjes op You Tube roemen de prestaties, hij is volop te vinden op Marktplaats.

Mvrgr. Johan van den Adel

Kennismaken

kennismaken

U kunt vrijblijvend kennismaken met de LVSL.
Meer informatie kunt krijgen via info@lvsl.nl 

Meer informatie

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)