Video met iPhone X geschoten ligt dicht bij een professionele camera

Een week geleden kon je op de website van macfreak.org al lezen en zien dat de iPhone 8 heel goed uit een vergelijkende test met een professionele camera kwam voor de kwaliteit van de 4K 60fps video.

Dit keer hebben we een vergelijk waarin het dezelfde professionele camera is die als referentie gebruikt wordt, de Panasonic Lumix DC-GH5. Maar nu is het niet de iPhone 8 die het daar tegen op moet nemen, maar de spiksplinternieuwe iPhone X.

Dit keer gaat het niet alleen om 4K 60fps video, er komen meerdere opties voorbij, bijvoorbeeld ook 1080p 120 fps. De conclusie lijkt dat de iPhone X het nog wat beter doet dan de iPhone 8, en in veel gevallen erg dicht bij het resultaat van de Panasonic Lumix DC-GH5 komt.

Die laatste blijft nog wel de keuze voor professionele projecten waarbij de hoogst mogelijke kwaliteit belangrijk is, maar in veel andere gevallen zullen de resultaten van de iPhone X ruim voldoende zijn.

Denk je terug aan de allereerste iPhone, die iets meer tien jaar geleden uitkwam, dan is het verschil dat in die periode bereikt is zonder meer indrukwekkend te noemen. Maar die allereerste iPhone moest het dan ook met een sensor van maar 2 megapixels doen, en de camera had bij de allereerste generaties duidelijk nog geen prioriteit bij Apple.

Door Robert - op 08-11-2017
Bron: MacFreak
http://www.macfreak.nl/nieuws/29187/video-met-iphone-x-geschoten-ligt-dicht-bij-een-professionele-camera/

 

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)