Reclame filmwedstrijd 30 okt. 2017

Tjonge, tjonge tjonge, het was me het avondje wel afgelopen maandag. 14 films werden ingestuurd en een jury kwam over om te oordelen over goed en minder goed. Smaken verschillen en dat kwam duidelijk tot uitdrukking op deze roerige avond met een zaal vol “reclame filmers”. Neem bijvoorbeeld de reclamefilm “bij de kapper”. Was bij nader inzien te lang, toegegeven, maar ja hobby’s hebben tijd nodig. Enkele toeschouwers haalden de neus op voor de suggestieve beelden, eigenlijk ongegrond, want aangekomen bij de clou, viel alles op z’n plaats (en kon er gelachen worden). Humor meneer Sonneberg!!! 

De heren Roelof Zaadnoordijk en Frans Meys kregen een extra applaus. En terecht. Ik hoop ook nog films te kunnen maken op zo’n hoge leeftijd. (compliment).

Nadat alle films vertoond waren trok de jury zich terug, hoewel zij al de gelegenheid hadden gekregen om de films van te voren te bestuderen. Zelfs tijdens deze avond werd er nog druk overleg gepleegd. Voor mij was al snel duidelijk wie de grote prijzentrekkers zouden worden. Daar had ik geen uren voor nodig, maar ja, de heren wilde de spanning erin houden.


Foto's: Toon Verhoeven

Na een lange pauze opgevuld door Pim met allerlei aankondigingen, kwamen de mannen weer tevoorschijn. De spanning was te snijden. Ieder zat kaarsrecht op zijn stoel.

Eerst kwamen de B filmers aan bod: Op nummer drie eindigde de film “Betere is er niet”van Wil van Voorst. Op nummer twee kwam de film “Andrelon” van Elly van der Bent. Nummer één werd de film “By interview Dieter” van Ton Jansen.

Daarna kwamen de A filmers aan de beurt: Op de derde plaats kwam de film “Poffertjes” van Leo Voorham en Peter Hoek. Op de tweede plaats kwam de film “Autoreclame” van Else van Laere. En tenslotte op nummer één de film “OMA reclame” van Michael de Bruin. Een werkelijk verdiende prijs alleen al voor originaliteit en techniek.

Alle deelnemers kregen tenslotte een fraaie roos uitgereikt. Met dank daarvoor!

Het bleef nog lange tijd zeer onrustig in Vogelvlucht.

Henk Robbers

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)