Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

De Leidse Video en Smalfilm Liga slaat dubbelslag

op .

Op het 43e Cinefleurfestival heeft de LVSL een dubbel succes behaald. De LVSL leverde de beste film van het festival af: Leugenland, een productie van Else van Laere en anderen. De jury was unaniem over de waardering van deze film. Hij behaalde het hoogste puntenaantal. Daarnaast was de Leidse filmclub ook de algehele winnaar van het Cinefleurfestival.

Cinefleur is een wedstrijd van 5 filmclubs uit de bollenstreek. Vier clubs doen mee aan de wedstrijd, de vijfde club organiseert het festival en doet niet mee aan de wedstrijd. Iedere club moet drie films aanleveren, die bij elkaar ten hoogste 30 minuten duren. De films van de LVSL kregen de meeste punten. Daarmee wint de LVSL voor de vierde keer het Cinefleurfestival sinds de invoering van de nieuwe wisselprijs.

Videoclub Aalsmeer werd tweede, Videogroep Close-up uit Haarlem werd derde en de Noordwijkse film- en videoclub werd vierde. Volgend jaar wordt het Cinefleurfestival georganiseerd door de Leidse Video en Smalfilm Liga.


Foto's: Arie de Ridder

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)