Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Verslag LVSL avond 16 Januari 2017

op .

Bezoek rondreisjury van de NOVA.

Ondanks dat veel LVSL'ers de films al hadden gezien, was er toch een goede opkomst. De belangstelling gaat niet alleen uit naar de films maar ook voornamelijk voor de beoordeling van de Jury.

De NOVA jury bestond uit: Evert Hasselaar, Ruud Vermeul, Frans Boymans en Filip Sleurink

De volgende films werden beoordeeld:

  • De Onderwaterwereld van Zeeland van Kees Simmerman
  • Help! Ik krijg een schooltuin van Arie de Ridder en Marion Smit
  • Filmpje van Arie de Ridder en Marion Smit
  • Leugenland van Else van Laere, Quirin Calis en Gerard de Boer
  • Leidse Waag terug in beeld van Gerard de Boer en Dick Brouwer

De Jury heeft inmiddels de uitgebreide juryrapporten aan de filmmakers opgestuurd (zie onder voor download). De filmmakers kunnen hier hun voordeel mee doen om de film te verbeteren voor de volgende ronde. Hieronder volgt een korte samenvatting van de beoordeling van de jury.

Leugenland
Deze film gaat direct door naar de Regio wedstrijd. Een speel film met een goede titel, goede acteurs en een goed lopend verhaal. Kadrering en geluid goed en origineel is de scene in het archief. Een minpuntje is het ontbreken van emotie.

De Onderwaterwereld van Zeeland
Deze film gaat naar de regio selectie commissie, die beoordeeld of de film verder gaat naar de Regio wedstrijd. Fraaie beelden, vooral close-ups van de onderwater wereld in Zeeland. Goede belichting en juiste lengte van de film. Geen lopend verhaal, geen spanning, een chronologische film. Aan het begin van de shots zit enige beweging, dat eruit geknipt moet worden. Er is geen spanningsboog wat in een dergelijke film wel ingebouwd kan worden; de muziek kan per scene wat actiever ingezet worden.


Foto's: Gerard de Boer

Leidse Waag terug in beeld
Deze film gaat naar de Regio selectie commissie Een gespeeld documentair beeldverhaal, met veel wendingen, dat echter langzaam op gang komt. Een goede promotie voor Leiden De montage is indrukwekkend, verrassend en inventief, goed geslaagd. De animatie is perfect ingepast. Een goede vondst is een opengaande deur naar het 3 Oktober gebeuren, maar deze en de Sinterklaas scenes waren te te lang en leidt de aandacht af. Er waren geen life geluiden maar de stemmen waren te helder gezien de verre afstand. De aftiteling is aan de lange kant.

Help! Ik krijg een schooltuin
Een in opdracht gemaakte reportage over een schooltuin, lineair opgebouwd. Een uitstekende geslaagde film voor de doelgroep, de leerlingen en de ouders. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de scholieren neemt gaande de film toe. De titel suggereert een spanningsboog, maar het blijft bij een registratie. Er moet meer en consequent worden gesneden en herhalingen eruit halen. Het einde is te lang

Filmpje
Een goed in beeld gebracht filmpje met een goed eindshot van een Nederlander in Loch Nes. De dreigende wolken op de achtergrond komen ongeloofwaardig over.

Download de juryrapporten >>

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)