Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Chuck Borden en Ross Walker

op .

Chuck Borden is de regisseur van de film “Purgatorium” en Ross Walker is de producent. Ross Walker heeft al eerder een voordracht gehouden op een LVSL-avond, Chuck Borden is er voor het eerst.

De heren laten twee teasers zien van deze film en vragen welke de beste is? De aanwezigen kiezen duidelijk voor de tweede, die korter en bondiger is dan de eerste.

Chuck Borden introduceert zichzelf: hij is 33 jaar geleden begonnen als stuntman en heeft later vele aspecten van het professioneel film maken geleerd. Hij heeft meegedaan aan ca 400 films. http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Chuck_Borden

Hij licht de rol van de regisseur toe: de regisseur is de baas van de set; de regisseur heeft de vrijheid en het vertrouwen van de producent om het script op een mooie manier om te zetten in een film. In de film “Purgatorium” heeft Chuck geprobeerd om actie (dit is meer de Amerikaanse stijl) te combineren met het artistieke (dit is meer de Europese stijl). Hij gaat in op het casten, waarbij de belangen van producent en regisseur soms kunnen botsen.


Foto's: Arie de Ridder

Vervolgens legt hij uit dat de stunts tegenwoordig voor een belangrijk deel met en door de computer beïnvloed zijn. Hij laat een YouTube-filmpje van Anouk zien, die onder een auto komt: in dit filmpje gebeurt van alles, waardoor de botsing nog meer als een verrassing komt. https://www.youtube.com/watch?v=JWp0w8ciZuA&feature=youtu.be

Als Chuck stunt-coördinator is moet hij zorgen dat de stunts goed verlopen en ook dat de veiligheid van de stuntsmen zoveel mogelijk gewaarborgd is.

Na de pauze vertelt Ross Walker, die tijdens de avond ook bijspringt met vertaling van het Engels van Chuck, de grote lijnen van de film: een man zit opgesloten en uit de vijf hem omringende containers komen figuren uit het verleden, die hem ter verantwoording roepen. Dit leidt tot een confrontatie tussen zijn houding als slachtoffer in het verleden en de assertievere man die hij moet worden.

Hoe gaat de regisseur om met het storyboard en met het script? Het script is leidend en het storyboard is een afgeleide ervan, een hulpmiddel.

Chuck legt uit dat er op een draaidag wel 30 mensen aanwezig zijn, die allen hun eigen rol hebben. De kwaliteit van een film is in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van deze mensen. De regisseur bespreekt van te voren wat er van ieder verwacht wordt, maar de uitvoering moeten de specialisten doen.

Hij laat een lijst zien van a tot en met v van opnames die op een dag opgenomen moeten worden. Daarna laat hij zien hoe de stunt van de hoofdpersoon die van de trap valt is opgenomen; de hoofdpersoon valt niet van bovenaf naar beneden, maar een stuntman uiteraard. De hoofdpersoon valt een vanaf één meter hoog op de bank.

Ross Walker denkt dat de film ca 100 minuten gaat duren. Eerst wordt de montage helemaal gedaan, waarbij degene die monteert, Chuck Borden als regisseur en Ross Walker als producent bepalen hoe de film eruit gaat zien.

Daarna wordt de muziek op maat en aangepast aan de film gemaakt. De gemonteerde film wordt niet meer gewijzigd.

Een interessante avond vond ik. Als de film klaar is wordt deze ook vertoond op een LVSL-avond, waarschijnlijk maart of april 2017.

Jan van Zoest

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)