Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Lesavond Montage voor elk wat wils

op .

Moet invallen voor een andere schrijver, die deze week “onder het mes moet”. Ik zal mijn best doen om over een onderwerp te schrijven waar zo weinig over te schrijven valt.

Bij binnenkomst gelijk in de startblokken voor een plechtig samenzang (ik had mij aangemeld). Dirigent Andre kweet zich serieus van zijn taak, want nog geen kwart noot mocht worden overgeslagen. Na twee maal oefenen was hij nogal verbaasd hoe snel de zanggroep een prachtig stuk muziek ten gehore bracht. Dat was gelijk een goed begin van de avond.

Daarna begon de cursusavond monteren. We hadden ons verdeeld in drie groepen: de matige de minder matige en de toppers. Helaas moest leraar André met spoed naar huis, want de griep had hem flink te pakken gekregen, dus werd zijn groep ondergebracht bij Kees van den Burg (de toppers).


Foto's: Coby Haring

Ik heb nu alle drie de groepen, dus ook de groep André van vorige maand stil beluisterd. Ik mag en ga de groepen niet vergelijken, wel heb ik opgemerkt hoe verschillend er wordt “lesgegeven” met die steeds maar terugkerende treintjes. Ook werd er stilgestaan bij de term “monteren op muziek” met daarbij de truc van het markeren. Met de pauze konden veel leden geen treintjes meer zien en waren stil vertrokken. Alleen de groep van meester Toon was nog helemaal compleet.

Even hoopte ik dat er na afloop nog eenmaal gezongen zou worden als ontspanning, maar helaas was de dirigent al lang naar huis met een warme kruik.

Henk Robbers

 

PS: Jammer dat de Sint op zijn verjaardag wordt overgeslagen. Blij dat onze Pim weer is hersteld.

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)