Vakantie voorbij...dus weer aan het (film)werk

Afgelopen maandag was het, na heel lang op je nagels gebeten te hebben, eindelijk zo ver en konden de clubleden van de LVSL weer eens nieuwtjes en roddels uitwisselen..

Als ik er over nadenk is zo’n vakantie toch wel lang, maar gelukkig het wachten werd beloond met een bonte avond vol films. Wel tien stuks moesten er vertoond worden, met daar tussendoor de uitleg door de voorzitter wat ons de komende tijd te wachten staat.

Natuurlijk waren de vakantiefilms het meest voorradig en kon een ieder genieten van andermans vakantie perikelen. Er werd wat afgelachen in de zaal met al die kerken, ijsbergen en dansende bruggen. Toch wel mooi zo’n filmclub, want de reisbestemmingen komen gewoon naar je toe. Al met al werden de films vlot achter elkaar vertoond met steeds een korte samenvatting door Andre. De avond liep gesmeerd.

Wil toch even Hans Flick noemen, die al die films keurig achter elkaar gezet had, wat het nodige werk en precisie vereist, mijn compliment voor de goede verzorging.

Jammer dat er zo weinig leden de moeite hadden genomen om wat sfeerbeelden van onze uitdag te maken. Het stadje Hoorn was daar uitermate geschikt voor met z’n haven en mooie geveltjes langs het water. Ook in het museum was veel te bewonderen en je mocht er vrij filmopnamen maken.

Zou er volgend jaar nog eens een uitdag plaats vinden? Ik ben bang van niet, want de leden willen blijkbaar alleen maar gezellig lunchen, praten en dineren. Eventueel zou dat ook bij van der Valk kunnen (ik geef maar een voorbeeld). Scheelt een hoop kosten en georganiseer door het bestuur.

Tenslotte kijk ik vol spanning uit naar al die films met het thema “aan de slag”. We hebben er nu een gezien van de tien en die film werd gedragen door de uitstekende verteller met goede geluidssterkte en passende beelden. Heel verzorgd!

Henk Robbers

Foto's: Arie de Ridder en Coby Haring

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)