8e Nationaal Speelfilmfestival van videoclub Windjammer in Sneek

Het 8e speelfilmfestival voor amateurfilmers. Nog krap 4 maanden te gaan. Het lijkt ver, maar het gaat vlugger dan je denkt. Het 8e Nationaal Speelfilmfestival in Sneek of Snits in de bioscoop Cine Sneek op 2 oktober 2016.

De films worden op een professionele wijze geprojecteerd op een zaalbreed filmdoek. Top! De mensen in Cine willen van alles voor je doen en denken ook met ons mee.

Nu al voor de 8e keer organiseren wij het festival. Het gekke is dat we helemaal niet zo veel leden hebben maar toch wil iedereen dat het Speelfilmfestival gewoon door gaat en ook de Gemeente Sûdwest Fryslân. De bezoekers komen uit alle hoeken van Nederland en zelfs uit België. In de loop der jaren is het draaiboek regelmatig aangepast, het is nu zo compleet dat we alleen nog maar de namen invullen wie wat doet. Sinds 2015 is er een nieuwe prijs bij voor de meest originele film, bedacht door Bianca van Gelderen.

De presentatie is voor de 3e keer in handen van Charles Storm. Hij zal na elke film een kort gesprekje hebben met de maker(s). Charles zal op zijn eigen wijze er voor zorgen dat wij meer komen te weten over de film, wat door het publiek zeer op prijs wordt gesteld. Het voegt iets toe aan de film. Zoals elk jaar willen wij altijd ook een dame in de jury hebben, dit jaar is het Heleen Vissinga, de andere twee juryleden zijn Rob van Maanen en Ben Over. Alle 3 bekend in de amateurfilm wereld. Na afloop van het Nationaal Speelfilmfestival worden de prijzen uitgereikt door de jury. Zij zorgen er voor dat de prijzen naar diegene gaat waarvan de jury vindt dat de maker van de film het verdient om de prijs in ontvangst te nemen. Zoals gewoonlijk bepaald het publiek de publieksprijs.

We hebben al films binnen. Op de website staat het inschrijfformulier. Let op! Als de projectietijd vol is zal de laatste komende film(s) afvallen. De sluitingsdatum is 3 september. Wim stuurt na ontvangst van de film een bevestiging, maar tijdens de vakantie kan de bevestiging wel wat langer duren. Tussen de middag steken we de straat over en gaan we naar De Walrus voor een lunch. De lunch: Soep, kroket, broodjes is € 7,50. De toegang voor de hele dag in Cine Sneek is € 5,00.

Na afloop gaan we opnieuw naar Sing King Ling. Het buffet was uitstekend. In het weekeind van 1-2 oktober is het zondag vanaf 12.00 uur koopzondag. Op zondag is het gratis parkeren. Parkeren is voor 10.00 uur geen probleem, maar vanaf 12.00 uur zal het moeilijker worden.

Zoals alle vorige jaren zullende Friese lekkernijen niet ontbreken.

Met vriendelijke groet, namens organisatie leden Windjammer

Annet Lutz

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)