Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Verslag Regiofilmfestival 2016

op .

Op zaterdag 23 april 2016 vond het Regiofilmfestival 2016 plaats. Dit filmfestival vond voor het eerst plaats in Leiden en werd voor de Regio ZH'12 georganiseerd door de Leidse Video en Smalfilm Liga.

In een wel heel bijzonder gebouw: de oude Ambachtsschool aan de Haagweg. Vandaag de dag beter bekend als Creatief Centrum Haagweg 4. In dit pand is ook de Leidse Lente gevestigd, een sfeervol café-restaurant.

Om half tien precies werd het filmfestival geopend. De 21 beste films van Regio ZH'12 werden in rap tempo geprojecteerd.


Fotografie: Arie de Ridder

Na iedere film werd de jurywaardering voorgelezen door "Prinses Beatrix". Er waren heel wat prijzen te verdelen, die werden uitgereikt door Emile de Gruijter, de kersverse voorzitter van de Regio. 3 prijzen non-fictie, 3 prijzen fictie, een zaalprijs in de vorm van de Jan Schoonen bokaal, de Mat Gerritsenprijs voor de film met de best overkomende emotie en een Laureaat, de beste film volgens de jury.

De uitslag van het Regiofilmfestival is terug te vinden op de website van de Regio: http://zh12.videofilmers.nl/index.php/zh-ii-festivals/regiofestival-2016.html

André van der Tuijn

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)