De LVSL Uitdag 2016 naar Hoorn

Wat een leuke dag was het weer. Om half tien vertrok de bus richting Hoorn We moesten wel vroeg uit de veren, maar het was het waard.

In Hoorn aangekomen kregen we koffie met gebak. Daarna een wandeling naar het museum van de 20e eeuw. Het museum was echt leuk, heel veel herkenbare dingetjes te zien. Zo ook mijn oude schoolklas, de bankjes met inktpotjes erin. Ja, zo zaten wij vroeger in de klas. Pim en ik hebben nog samen even geoefend op de eerste leesles. Het Aap, Noot, Mies, ja, ja !! Al word je honderd, het is er zo ingestampt vroeger, dat je het nimmer nooit meer vergeet.

Daarna hebben we een stadswandeling gemaakt door Hoorn. De gids was werkelijk fantastisch. Hij wist je goed bij de les te houden met leuke anekdote ‘s. Echt een plezier om naar hem te luisteren. Voor de deelnemers die minder goed ter been zijn is - op het laatste moment - een stadsbusje geregeld, zodat die de stadstour ook konden meemaken. Zo heeft niemand iets van de mooie binnenstad van Hoorn gemist.

Ook het eten was heerlijk. Gezellig met de openhaard aan in een schouw uit vroeger jaren. Hij brandde heerlijk. Een warm gevoel om binnen te komen na een leuke, maar wel frisse stadswandeling.

In elk geval wij hebben genoten, en danken Pim voor zijn inzet en enthousiaste manier van presenteren. Wij zullen hier nog lang met plezier aan terug denken, het is weer een onvergetelijke dag geworden.

Groetjes van Sita Korporaal en Paul van den Berg


Foto's: Petra Sterke, Wil van Voorst, Anneke ten Dam, Pim Lukkenaer

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)