Quicktime van Apple onveilig op Windows PC’s

Veel videofilmers zullen hun mp4 bestanden nog afspelen met Quicktime. Enkele jaren geleden waren Windows gebruikers die i-tunes installeerden verplicht om ook Quicktime te installeren. Hans Flick heeft de redactie erop gewezen dat het gebruik van Quicktime op PC’s met Windows Vista of Windows 7 vanaf heden onveilig is.

Trend Micro heeft kort geleden namelijk twee beveiligingslekken in Quicktime voor Windows ontdekt (zie: http://blog.trendmicro.com/urgent-call-action-uninstall-quicktime-windows-today/). Apple heeft gezegd daarvoor geen nieuwe updates meer te zullen uitbrengen. De Amerikaanse overheid, en in haar voetspoor vele adviseurs, bevelen daarom aan om Quicktime van deze Windows PC’s te verwijderen.

Op de meer recentere Windows 8 en 10 werkte het programma Quicktime al langere tijd niet meer. Meer informatie is te vinden op diverse websites, bijvoorbeeld van BNR nieuwsradio: http://www.bnr.nl/radio/bnr-internet-ochtend/554017-1604/gratis-apple-bevestigt-quicktime-voor-windows-verdwijnt en beluister op BNR: http://www.bnr.nl/?service=player&type=column&audioId=2810910.

Het probleem raakt de Apple gebruikers niet. Het vreemde is wel dat Apple op dit moment nog steeds de PRO versie van Quicktime voor windows op de website verkoopt voor 30 euro per stuk. Maar wij nemen aan dat dit spoedig ook gecorrigeerd zal worden. Informatie over het verwijderen van Quicktime van Windows PC’s is hier te vinden: https://support.apple.com/nl-nl/HT205771.

De redactie van LVSL nieuwsbrief.

Nico Schwering

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)