Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Nieuwjaarsbuffet 2016

op .

Afgelopen maandagavond (4 januari 2016) was er weer het - inmiddels traditionele - LVSL Nieuwjaarsbuffet. Zonder te overdrijven mag ik spreken van een grandioos succesvolle, maar bovendien ook van een bijzondere gezellige avond. Bijna 100 gasten namen deel aan dit buffet. Een buffet dat geheel door vrijwilligers, dus leden van de LVSL - en partners van leden - wordt gemaakt.

Om half een vertrekt Corrie v.d. Tuijn, samen met Ria en John Wasser naar Sligro om de inkopen te doen. Gewapend met de inkooplijst van voorgaande jaren worden alle Sligro afdelingen afgestroopt. Ook worden er nieuwe lekkernijen toegevoegd. En niet alleen maar etenswaren. Ook de benodigde borden, bestek en flesjes mineraal water worden op de winkelwaren geladen. Dan “even” afrekenen en op naar Vogelvlucht.

Klokslag vier uur staat John voor de deur en een grote groep vrijwilligers (30 man/vrouw) staat klaar om de heerlijkheden naar binnen te sjouwen. En dan is er koffie!!!

Corrie instrueert de vrijwilligers die het buffet gaan klaarmaken en Pim geeft instructies aan de vrijwilligers die de tafels gaan klaarzetten. Veel gesjouw, want er moeten ook tafels en stoelen uit andere lokalen worden gehaald. Gelukkig is er een lift en binnen afzienbare tijd is de tafelindeling in de zaal klaar. De tafels worden daarna keurig gedekt en van borden, bestek, glazen en een flesje water voorzien.

Ook in de hal is er de nodige bedrijvigheid. Daar worden tafels voor het buffet klaargezet. Veertien meter lang wordt het buffet. Rond zes uur krijgt het buffet langzaam aan haar ware gezicht. Schalen met paling, zalm, vleeswaren en andere lekkernijen worden behoedzaam uitgestald.

Het buffet, een sterrenrestaurant waardig, krijgt haar definitieve vorm. Een ware lust voor het oog, maar zeker ook voor de maag!!!

Zo rond half zeven staat alles gereed en komen de gasten langzaam binnen druppelen om zich te melden bij de receptie. Els v.d. Dries en Pim verwelkomen de gasten en innen de verschuldigde pecunia. Klokslag zeven uur opent André het buffet. Tafel voor tafel lopen de gasten langs het buffet en onder het genot van een glaasje wijn wordt zo het buffet eer aan gedaan. Zeker ook door de stemmige muziek, verzorgt door gitarist/zanger Casey Brooks. Na het nuttigen van het dessert in de vorm van een heerlijk ijsje, houdt André zijn Nieuwjaars toespraak. (Zie elders in de Nieuwsbrief) Daarna helpen velen met het weer op orde brengen van de zaal en gaan rond half elf huiswaarts.

Rest mij nog om iedereen te bedanken die zich heeft ingezet om van deze avond weer een geslaagde LVSL avond te maken. De gasten te bedanken voor hun komst en de wens uit te spreken dat er in het jaar 2016 nog vele gezellige, maar ook vooral interessante, leerzame LVSL avonden mogen volgen.

Tot slot: Deze avond is budgetneutraal afgelopen. Ja, er was zelfs een overschot van zegge en schrijve 1,55 euro dat is toegevoegd aan de algemene middelen.

Pim Perquin


Foto's: Toon Verhoeven

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)