Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

"Aan de slag", verslag van de LVSL-avond van 9 nov. 2015

op .

Het motto van deze avonden, de tweede maandag van de maand, is: “aan de slag” om zelf films te maken.

De zaal was weer goed gevuld met acht groepen, die – na de pauze – over (de voortgang van) hun films spraken en verdere plannen en afspraken maakten.


Foto's: Coby Haring

Voor de pauze lichtte Toon Verhoeven de Sinterklaasfilm toe, die de LVSL-groep, bestaande uit Dick Brouwer, Elly van der Bent, Estelle Daae, Sylvia Engel gefilmd en gemonteerd heeft. Toon heeft de regie en het geluid en de montage gedaan.

Deze Sinterklaasfilm is op verzoek van de stichting 'Sinterklaas in Leiden' gemaakt om de kinderen in Leiden op te roepen om een tekening naar Sint te sturen. Men had gezorgd dat er een script was en dat er twee acteurs - voor Sint en Piet – waren. Toon heeft het script uitgewerkt en een shotlist gemaakt met bij elk shot een tekening met de posities van de camera en van de personen die in deze scene voorkomen.

Vooraf had de groep de locaties – kasteel Oud-Poelgeest en Phila del Arte, de voormalige vrouwengevangenis - bekeken.

Het resultaat mag er zijn: een fraaie film met heldere beelden, goed geluid en goed acteerwerk. Chapeau voor de groep en voor Toon.

Advies van Toon: een goede voorbereiding is het halve werk.

Jan van Zoest

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)