Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Clubavond 19 oktober 2015

op .

Voor deze derde maandagavond in oktober was een zeer speciaal programma gepland: de Filmquiz 2015. Maar eerst een mededeling: op 11 november vertoont Pim films voor senioren in de Scheppingskerk in Leiderdorp. Hij kan hierbij wel wat hulp gebruiken. Vervolgens moet er gezongen worden: Hans Flick is jarig en dus zal hij lang leven en hieperdepiep hoera!

En dan gaat het gebeuren. Andre kondigt aan: vanavond iets heel speciaals, namelijk....., namelijk......, namelijk...... Het wachten is op een spectaculaire intro op het projectie- scherm en dat wil maar niet lukken, tot, eindelijk: Filmquiz 2015 met fanfare! De quiz bestaat uit drie ronden multiple(3)choice vragen. De eerste, met 23 vragen, is een qualificatieronde. De tien hoogst scorenden uit deze ronde vormen een aparte groep in de tweede ronde. De rest doet mee voor de zaalprijs.

De tweede ronde bestaat uit 15 vragen. De twee hoogst scorenden uit de groep film-bollebozen gaan naar de derde ronde: de finale. De resterende acht bollebozen zijn uitgerangeerd: zij mogen niet meedoen aan de derde ronde voor de zaalprijs. Sneu!! De finalisten zijn Toon Verhoeven en Gerard de Boer: superieure filmdeskundologen.


Foto's: Coby Haring

Voor de finale heeft Andre een soort “Eén tegen honderd” formule bedacht. De finalisten vullen hun antwoorden op de elf vragen niet in op een blad papier, maar moeten vocaal antwoorden op de vragen die op het scherm geprojecteerd worden. Dat kan uiteraard niet in de vorm van een duet en daarom moet Gerard de zaal verlaten, terwijl Toon als eerste de vuurproef ondergaat. En dat gaat van dik hout. Je zult toch maar moeten weten wat Kelvin met kaarslicht te maken heeft en dat Wember weliswaar een schaar hanteert maar toch geen kleermaker is.

Toon scoort, met inzet van één joker, tien punten. Gerard scoort ook tien punten, doet dat echter zonder joker en is dus winnaar. Hij kiest, uit drie beschikbare prijzen, de 128GB USB-stick. Toon kiest als tweede prijs een middelgrote i-speaker en dan is er nog een kleine i-speaker als zaalprijs. Daarvoor moeten Els v.d. Dries en John Wasser nog een korte nacompetitie spelen, die door John gewonnen wordt.

Na het opruimen kan deze bijzonder gezellige avond nog even voortgezet worden met een drankje en bitterballen aan de bar. Daar wordt, terecht, druk gebruik van gemaakt. De thuisblijvers hebben iets gemist, maar over vijf jaar is er een herkansing!

Herbert de Bruijn

 

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)