Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Voorbereiding bij het maken van een film

op .

Bij het begin van een nieuw filmproject moet je veel beslissingen nemen. Dan is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed in kaart te brengen zoals o.a. het bepalen van je doelgroep, goed omschrijven wat het verhaal is dat je wil verfilmen, onderzoeken waar je informatie kunt vinden etc. Daarom heb ik een shortlist gemaakt waar al deze punten in staan vermeld. Hoe duidelijker en gedetailleerder je de vragen beantwoord, des te doelgerichter je te werk zult gaan.

 1. Wat is je doelgroep
  - primair
  - secundair
  Dit is niet perse hetzelfde als ‘voor wie maak je de film (opdrachtgever)’.
 2. Welk verhaal wil je vertellen
  Probeer dit in één regel te omschrijven
 3. Welke vorm kies je voor de film
  - documentaire
  - speelfilm
  - animatie
  - reportage
 4. Hoe lang wordt de film
 5. Hoe ga je het verhaal vertellen
  - alleen beelden
  - teksten in beeld
  - interviews
  - voice-over
  - ‘scripted reality’ (naspelen met acteurs)
 6. Onderzoek
  - Waar vind je informatie over je onderwerp
  - Wie kun je interviewen of in de film laten meespelen
  - Zoek locaties om te filmen
 7. Maak een shotlist
  In een shotlist omschrijf je zo nauwkeurig mogelijk welke shots je wil gaan maken en hoe je die shots wil maken. Wordt het een totaalshot, close-up, camera- beweging etc. Het helpt als je ook een schematische weergave maakt hoe de camera opgesteld gaat worden

Download hier het bestand >

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)