Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

GLOBAL SUPER 8 DAY: 24 okt 2015

op .

Op zaterdag 24 oktober 2015 is het ‘Global Super 8 Day’, de dag waarop wereldwijd het 50-jarige bestaan van het bekende amateur filmformaat wordt gevierd. Stichting Amateurfilm organiseert 'De Kracht van Super 8', een ode aan het amateurformaat door de ogen van diverse liefhebbers.

Super 8 was een zeer geliefd filmformaat onder zowel hobbyisten als familiefilmers. Het bracht een ongekende popularisering van het amateurfilmen teweeg vanaf de late jaren zestig en zeventig en wordt, ondanks de massale overstap op digitaal filmen vanaf de jaren ’90, nog altijd gebruikt door filmliefhebbers. Vele herinneringen, verjaardagen en vakanties zijn inmiddels vastgelegd in 3 minuten en 20 seconden, de duur van de gemiddelde 8mm film-cassette.

Precies vijftig jaar nadat Kodak Eastman Super 8 introduceerde wordt er wereldwijd stilgestaan bij het jubilerende filmformaat: in Europa, Japan, Australië, Canada en uiteraard in Amerika viert men eind oktober ‘Global Super 8 Day’: www.gs8d2015.com/

Poster GS8D stichting

In Nederland grijpt Stichting Amateurfilm de feestelijke gelegenheid aan en organiseert in samenwerking met het Super 8 Reversal Lab en MixTree Stichting een speciale avond gewijd aan Super 8 film, getiteld: ‘De Kracht van Super 8’. In het oude filmacademiegebouw, de OT301 te Amsterdam, brengen zeven verschillende filmmakers – jong en oud, professioneel en amateur – een ode aan het filmformaat. Met bijdragen van: Johan Kramer, Andreas Pasvantis, Wim van der Aar, Laura Köpping, Hans van der Sloot & Patrick Carelsz, Herman Rammers en Onno Petersen!

Op initiatief van Stichting Amateurfilm maakten zij een originele Super 8 film in zwart-wit of kleur. De films worden op zaterdag 24 oktober gepresenteerd en vertoond, uiteraard met behulp van originele Super 8 projectoren.

Wat: Global Super 8 Day – Stichting Amateurfilm presenteert ‘De Kracht van Super 8’: een ode aan 50 jaar Super 8 film (1965-2015)
Wie: Bijdragen van Johan Kramer, Andreas Pasvantis, Wim van der Aar, Laura Köpping, Hans van der Sloot & Patrick Carelsz, Herman Rammers en Onno Petersen
Wanneer: zaterdag 24 oktober, 16 – 18 uur.
Waar: OT301, Overtoom 301, Amsterdam
Toegang: gratis, aanmelden via: info@stichtingamateurfilm.nl

logo global super8 day

logo stichting amateurfilm

 

 

www.stichtingamateurfilm.nl
www.facebook.com/stichtingamateurfilm

 

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)