Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Technische ontwikkelingen binnen de LVSL

op .

In de eerste helft van 2015 hebben we een aantal zaken binnen techniek vernieuwd en meer up-to-date gemaakt.

  • De mediakast werd vernieuwd.
  • De audio-installatie werd geheel vernieuwd.
  • De vertoning van films ging van de mediaspeler naar een Apple MacBook computer.
  • We archiveren alle films nu op een NAS.
  • De films worden inmiddels alleen nog maar via USB-stick of via WeTransfer aangeleverd.

De films die via WeTransfer worden aangeleverd komen op de privé-computer van Hans Flick binnen, die ze dan weer moet overzetten naar de LVSL-MacBook. Vanaf nu is het echter mogelijk om films via WeTransfer rechtstreeks op de MacBook van de LVSL te zetten. Hiervoor moet de film naar het emailadres van de MacBook worden gestuurd. Het emailadres is: LVSLtechniek@icloud.com

We werkten tot nu toe, voor zover nodig, binnen Vogelvlucht met een (trage) WIFI-verbinding. Om deze werkwijze te verbeteren hebben we, naast de WIFI-verbinding, een ethernetverbinding tot stand gebracht tussen het modem van Vogelvlucht en de LVSL-MacBook. Hierdoor hebben we een storingsvrije en snellere verbinding gekregen.

Ook hebben we met de beheerder van Vogelvlucht afgesproken dat zeer binnenkort het modem vernieuwd wordt en de snelheid van de verbinding fors wordt verhoogd. Zo krijgen we de mogelijkheid om rechtstreeks van de NAS, via een internetverbinding, films te gaan vertonen. Of dit echt haalbaar is zal in de komende maanden worden getest. Zodra hierover meer bekend is zullen we dat weer in de nieuwsbrief vermelden.

Hans Flick

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)