Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Op bezoek bij filmclub Zoetermeer

op .

Deze filmclub vertoonde op 23 september enkele UNICA films, dus enkele van de beste amateurfilms wereldwijd. De regio Zuid-Holland van de NOVA had de leden van andere filmclub ook voor deze avond uitgenodigd. De films werden ingeleid en besproken door Henk van de Meeberg, ons welbekend van de cursus die hij aan de Plus-leden heeft gegeven.

Bij iedere film ontspon zich een levendige discussie. Henk maakt ons attent op de verschillende opvattingen over film in verschillende landen. De eerste film vertelde in de voice over het verhaal van iemand die afscheid neemt van een overleden jong meisje. De beelden lieten het omzagen van een boom zien en vervolgens de fabricage van een doodskist en tenslotte het doven van kaarsen aan het einde van de crematie plechtigheid. Allemaal heel lange prachtige shots. Het verhaal en de beelden hadden geen directe relatie met elkaar, maar uiteindelijk vertelden ze wel hetzelfde verhaal. Deze Zweedse film was een heel ander soort film dan we gewend zijn.

Een andere indrukwekkende film ging over een klein meisje dat voor een maaltijd "bone sprouts" gaat kopen. Ze kan de markt niet vinden en komt bij allerlei mensen binnen op zoek naar de markt. En eenvoudig verhaal maar prachtig verfilmd.

Ook waren er natuurlijk een paar 1 minuut filmpjes, die ik niet ga vertellen. Al met al een goed initiatief van ZH'12. (Overigens kan het bestuur de DVD met deze films lenen bij de regio.)

Gerard de Boer

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)