Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

24 uur Leiden project

op .

Een aantal LVSL filmers is bezig met het project 24 uur Leiden. Speciaal voor dit project heeft Toon Verhoeven een website opgesteld met uitleg en voortgang van het project www.24uurleiden.nl. Een groot deel van de opnames zijn afgerond en we zijn nu bezig met de avond en nacht opnames, welke vermeld staan op de website.

Het verfilmen van dit omvangrijke project kost veel tijd en moet voor de (zomerse) dagopnames op verschillende tijdstippen en locaties met hetzelfde licht worden uitgevoerd. Een interessant aspect van dit project is de kennismaking met diverse mensen en instanties. De meeste staan welwillend en zelfs enthousiast tegenover het project, maar heel soms stuit je op wat tegenstand, maar met enige overtuigingskracht wil het wel lukken om de gewenste opnames te maken.

Tijdens de voorgesprekken leggen wij uit wie we zijn, welke films we al gemaakt hebben en voor de LVSL is dat een goede reclame. In de film komt hooguit 20 tot 30 seconde per onderdeel aan bod, maar veelal zijn er zoveel opnames van een enkel onderdeel gemaakt dat er wel een afzonderlijk filmpje van gemaakt kan worden In de opnames moet de bedrijvigheid in Leiden worden weergegeven, middels korte scenes (5 sec), afwisselend met totaals, halftotaals en close ups. In deze korte scenes moet pannen, inzoomen e.d. worden vermeden.

De filmers moeten zich houden aan de werkelijk dagelijks terugkerende bedrijvigheid van de Leidenaars en worden opnames van incidentele zaken hoe mooi dan ook, niet gehonoreerd. De vele uren film moeten worden teruggebracht tot 20 of misschien 30 minuten, met dus een meervoud aan kill your darlings.

Op de website wordt de voortgang van het project weergegeven. De Filmers van dit project zijn Henny Hartevelt, Patrick Randsdorp, Toon Verhoeven, Hans Stauttener, Anneke van Rooijen, Coby Haring, Marion Smit, Marga Swaans, Arie de Ridder, Henk Robbers en Joop Mosterd.

Joop Mosterd

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)