Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Juryterugkomdagen in Maassluis

op .

Beste juryleden,

Over de inhoud van de juryterugkomdagen op 10 en 24 oktober is meer bekend, hierover gaat de hierna volgende informatie. De beide bijeenkomsten verzorgd door Henk van de Meeberg vormen één geheel en zijn zowel bedoeld voor de beginnende als het gevorderde jurylid.

Het programma richt zich op: Wat wil de maker me vertellen. Lukt hem of haar dat? Hoe wordt dat bereikt en was die manier vernieuwend. Vervolgens: Welke reactie of emotie wordt daarmee overgebracht bij mij als jurylid. Met speciale aandacht voor: Werken in een juryteam, scenariofilms, symboliek, het herkennen van allerlei lijnen in films en de vertaling in teksten van wat je denkt te hebben gezien. De insteek wordt: ‘Hoe waardeer ik films die me eigenlijk boven de pet gaan’.

Henk vraagt je hierop voor te bereiden door als je naar films kijkt deze als het ware te "lezen". Hiermee bedoelt Henk dat een jurylid moet kunnen beoordelen of de combinatie van inhoud, spel, montage en geluid als eenheid in de film zijn toegepast of zoals ze in het voetbal zeggen een scheidsrechter moet een wedstrijd lezen om goed te kunnen fluiten. Schoonheidsfoutjes zoals over de as gaan of een kleine springer mogen niet of nauwelijks van invloed zijn op de waarde van een verder goede film.

De beide bijeenkomsten verzorgd door Henk van de Meeberg vormen één geheel en zijn zowel bedoeld voor de beginnende als het gevorderde jurylid. De ervaringen combineren en delen maakt dat voor allen een interessant programma wordt geboden.

Hopelijk zullen alle juryleden hierbij aanwezig zijn.

Bericht je me even of je wel of niet komt?

De trainingen vinden plaats in het Luxortheater.
Van der Horststraat 29 te Maassluis.
Beide trainingen zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Als u vragen of opmerkingen heeft, belt (0186 57 2041) of mailt u dan: rikkapoen@gmail.com

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

Rik Kapoen
bestuurslid ZH'12

Ook als clubbestuurder bent u voor deze dagen van harte uitgenodigd. Wellicht vindt u het interessant om te ervaren waar juryleden op getraind worden en waar de accenten liggen bij het beoordelen van de films tijdens de clubwedstrijd.

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)