Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Aan de slag !!!

op .

Afgelopen maandagavond (14-09-2015) stond in het teken van het project: “Aan de slag !!!”. Deze 2e maandagavond van de maand was in het verleden steeds de “Cursusavond”. Nu is het tijd om het geleerde in praktijk te brengen. Door de Activiteitencommissie (AC) waren groepjes samengesteld van circa zes/zeven leden die in de komende maanden filmopdrachten gaan uitvoeren. Op deze avond waren tafels opgesteld waar de diverse groepjes plaats aan konden nemen.

Er was grote belangstelling en alle aanwezige leden namen plaats aan de aan hun groepje toegewezen tafel. Klokslag 20.00 uur opende André de avond met een welkomstwoord na een lange hete (?) zomer. Daarna werd de bedoeling van deze opzet nader toegelicht door André. Na deze toelichting kwamen de te filmen onderwerpen aan de orde.

Iedereen had al via e-mail een lijst met Leidse onderwerpen toegestuurd gekregen die gefilmd konden worden. Maar daarnaast waren er ook een aantal verzoeken binnen gekomen. Het komt vaak voor dat organisaties een verzoek aan de LVSL richten om een korte film te maken over hun werkzaamheden en/of doel. Nu er dus negen filmgroepen zijn is dit een goede gelegenheid om aan deze verzoeken tegemoet te komen. Immers het bestuur van de LVSL en de AC willen ook graag aan de maatschappij haar bijdrage leveren. En dus is onze filmhobby daarvoor nu een mogelijkheid.

De gevraagde onderwerpen zijn:

  1. Sinterklaas in Leiden met als ondertitel: ” Sinterklaas op het doek”.
  2. Verslag van het vrijwilligerswerk in Leiden.
  3. Een documentaire over het devotionaliamuseum GRECCIO te Leiden.
  4. De film: Wie en wat is de LVSL.


Foto's: Coby Haring

Alhoewel André aanvankelijk wat moest leuren met deze onderwerpen zijn ze toch allen geplaatst bij de groepen. Die gaan er voortvarend mee aan de slag. De overige groepen hebben allen een vrije keuze gemaakt uit de lijst. Dus nu gezamenlijk “Aan de slag !!!”.

Dit was overigens ook na de pauze de slogan. Gerard de Boer had een verzoek aan alle leden gericht om zijn/haar camera en statief mee te nemen. Daar was goed gehoor aan gegeven. Er werd een kring gevormd door allen, die hun camera’s afstelden op 75 cm hoogte. André werd als lijdend (ja, met een lange -IJ-) voorwerp in het midden geplaatst en moest springen en tegelijkertijd (kunst)bloemen de lucht ingooien. Alle camera’s maakten toen daar - gelijktijdig - een opname van. Gerard verzamelt alle opnamen en gaat deze bewerken met het zgn. Bullet Time effect. We kijken uit naar het resultaat van dit experiment.

Al met al een geslaagde avond die voor wat betreft de filmprojecten steeds de komende 2e maandagavonden van de maand hun vervolg krijgen. (De groepen met de uit te voeren opdrachten: zie bijlage)

Pim Perquin

Bijlage: indeling van de groepen

 

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)