Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Bullet time opname op 14 september 2015

op .

Samengevat: de opname is goed geslaagd, er komt een leuk resultaat uit, maar nog niet alle opnamen zijn ontvangen. Willen diegenen, die hun opname nog niet hebben ingestuurd dit zo snel mogelijk doen. Als er vragen over zijn even contact opnemen of aan een bevriend clublid vragen hoe je dit moet doen met WeTransfer aan factotum@xs4all.nl. Zodra alle opnamen binnen zijn en zijn verwerkt komt het resultaat voor iedereen beschikbaar.

Er waren een dertigtal camera’s, die in de cirkel met een straal van 4 m werden opgesteld. De lens op 75 cm boven de grond en iets naar boven gericht op een paal, die in het midden stond. Alle camera’s zorgden ervoor dat ze de gehele paal van top tot teen in beeld hadden en in het midden. Op de plek van de paal zou de sprong plaats vinden.

De opname verliep als volgt: paal weghalen, alle camera’s starten, bij iedere camera identificatie nummer voor de lens houden (van 1 t/m 30), synchronisatie klap geven, sprong maken. Toen weer een synchronisatie klap en nogmaals een sprong en nog een. Toen was de opname klaar en konden de camera’s gestopt worden. Ter plaatse werd al een aantal opnamen direct vanaf het geheugen kaartje uit de camera in de computer geladen. Andere opnamen kwamen met WeTransfer.

De verwerking ging als volgt. Alle opnamen werden genummerd met het cameranummer en daarna allemaal onder elkaar in een project van het programma (Magix) geladen. Aan de hand van de klap op het geluidspoor konden alle opnamen synchroon gelegd worden (met een nauwkeurigheid van 1/50 seconde). Van het sprongmoment – toen de acteur in de lucht zweefde - werd van alle sporen een enkel beeld opgeslagen.

In een volgend project in Magix werden al deze sprongmomenten achter elkaar gelegd, zodanig dat van ieder sprongmoment 8 beeldjes werden benut. Er werd een overvloeier gebruikt van 2 beeldjes. Dus je ziet: 6 beeldjes van sprongmoment, 2 beeldjes van overvloeier naar het volgende sprongmoment, 6 beeldjes van volgende sprongmoment, enz, enz.


Foto's: Coby Haring

Voor en achter de sprongmomenten werd de aanloop en de landing gemonteerd gezien vanuit één camera. En klaar is de montag. Terwijl de acteur in de lucht hangt zie je de camera 360 graden om hem heen draaien.

Dit geeft een leuk resultaat, waar in Hollywood heel wat geld voor wordt uitgegeven. En daar vindt alles plaats in een blauwe omgeving, waarbij de camera’s kijken door gaatjes in dat blauwe scherm. Daar kan dan later iedere achtergrond in gemonteerd worden, die gefilmd was met een ronddraaiende camera. Dat doen wij dan de volgende keer.

Gerard de Boer

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)