Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Bijzondere filmopname op maandagavond 14-9-2015

op .

Velen kennen het Bullet Time effect uit de films Matrix. In een snelle actie staat het object stil en de camera draait er omheen. Vaak is het tijdens een sprong, waarbij de acteurs in de lucht zweven. Op Internet kun je filmpjes vinden hoe dit effect wordt bereikt met een groot aantal gesynchroniseerde foto camera’s rondom het object en of de personen. Dat is een kostbare zaak: foto camera’s en synchronisatie apparatuur. Maar er is nu ook een App waarmee je een vergelijkbaar resultaat kunt bereiken met een aantal smartphones. De app zorgt voor de synchronisatie en de beeld verwerking.

Maar echte film enthousiasten doen het met een aantal filmcamera’s. Plaats een zo groot mogelijk aantal filmcamera’s rondom het object. Start alle camera’s; gebruik een klap om het begin van de scène aan te geven op het geluidsspoor en doe de snelle actie, eventueel met sprong. Stop de camera’s.

Door alle films op basis van de klap in het geluidsspoor synchroon te leggen kun je het enkel beeld van het Bullet moment uit de camera’s bepalen en opslaan. Door deze achterelkaar op de tijdlijn te plaatsen lijkt het of een enkele camera rondom het object/persoon draait.

Maandagavond gaan we samen met alle aanwezigen die opname maken! Daarvoor is het vereist dat je je filmcamera met statief meeneemt. Als je over meerdere camera’s kunt beschikken, dan die allemaal meenemen graag met statief. Hoe meer camera’s hoe mooier het resultaat wordt. We doen dit direct na de pauze. We kunnen al in de pauze beginnen met de opbouw als de stoelen aan de kant zijn gezet. De camera's moeten in een cirkel om het centrale punt komen te staan en gericht worden op dat punt. Zodanig dat alle camera's hetzelfde beeld zien wat hoogte betreft. Daarvoor komt er op het centrale punt een stok te staan met 2 ballen. Beide ballen moeten precies op de boven- en onderkant van het beeld in je camera komen. En dan ook nog in het midden. Dan nemen we het shot op.

Na afloop kun je thuis de shots uit je camera halen en met WeTransfer opsturen naar factotum@xs4all.nl. Ik maak dan het filmpje. Als je direct die avond de shots wilt downloaden kan dat. Neem dan wel de juiste kabeltjes mee om je camera aan te sluiten op een laptop.

Tot maandag met filmcamera en statief,

Gerard

(Zie ook het artikel van Nico Schwering over dit onderwerp)

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)