Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Bullet Time effect

op .

De CamSwarm app maakt het Bullet Time effect nu ook beschikbaar voor amateurfilmers met een smartphone. Een effect dat bekend is geworden door de film trilogie Matrix is het Bullet Time effect. Daarbij wordt de tijd als het ware bevroren terwijl de camera om het onderwerp beweegt.

In de film Matrix uit 1999 wordt de hoofdpersoon Neo tijdens zijn acrobatische toeren bevroren in een pose waarbij de kogels hem (relatief langzaam) om de oren suizen. Zo is het effect aan zijn naam gekomen. Om het effect te realiseren werd gebruikgemaakt van wel een honderdtal camera’s die op een cirkelvormige rail om het onderwerp waren gepositioneerd en met speciale sluiterkabels aan elkaar waren verbonden zodat ze precies gelijktijdig een beeld opnamen. Dit is natuurlijk een kostbare zaak. Nu hebben computerwetenschappers, waarvan er één bij Adobe werkt, een app ontwikkelt waardoor men thuis met de smartphone een soortgelijk effect kan filmen. De app heet CamSwarm. Het synchroniseren gebeurt met de QR code op het scherm van de eerste smartphone die door de andere telefoons worden gescand. Via de informatie over de meest nabije telefoons worden de camera’s op ongeveer gelijke afstanden gepositioneerd. Vanuit de basistelefoon wordt een signaal voor het aftellen verstuurd naar de andere telefoons zodat ze gelijktijdig automatisch starten met de opname. Dat kan een foto of film zijn. Bij een film kan de gebruiker kiezen met welk filmpje wordt begonnen, hoe lang dat moet afspelen tot de bullet time, de software berekent daarna de beelden van het bullet time filmpje tussen begin en eindpositie, en vervolgens kan men de film vanuit het standpunt van de eindpositie weer vervolgen.

Meer informatie hierover is te vinden via onderstaande websites:

NRC Handelsblad

filmnieuws

petapixel

digital photography review

photofacts

Ik ben benieuwd naar de resultaten als leden van onze club met deze app aan de slag gaan. Misschien een leuk idee voor een vakantiefilmpje.

Nico Schwering

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)