Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Laatste beginners- en gevorderdencursus vóór de zomerstop, en hoe verder in het nieuwe seizoen

op .

Afgelopen maandagavond was voorlopig weer de laatste cursusavond. In de grote zaal was de cursus voor gevorderden, gegeven door Jan Willem Breure en boven de beginnerscursus gegeven door Toon Verhoeven.

De opkomst was voor deze beide cursussen minder dan normaal. Waarschijnlijk is vakantie van veel leden de oorzaak. De wel aanwezige leden kregen van Jan Willem veel informatie over het montageprogramma “After Effects”. Best wel pittig, mede door het feit dat Jan Willem ter zake wel deskundig is, maar het maar moeizaam over het voetlicht kan brengen. Mede omdat internet en de Apple Jan Willem nog al eens in de steek lieten.

Voor de pauze heeft Toon voor de beginnerscursus een introductie over audio en licht bij het filmen in het algemeen gegeven en werd het gebruik van de diverse soorten microfoons uitgelegd. Tijdens de pauze had daar een changement plaatsgevonden en was er een opstelling gemaakt voor het afnemen van een interview. Eerst werd een (3-Punts) belichting uiteengezet en ook in de praktijk gebracht. Schuiven met de lampen tot de juiste belichting tot stand kwam. Een zeer leerzaam proces. De avond werd afgesloten met het afnemen van een interview door Gerard Timmers. Het “slachtoffer” was Gerard Bijkerk, die vertelde over zijn beroep.

Nu de hamvraag: Gaan we na de zomerstop door met deze cursusavonden?
Ja, maar voor beide groepen gaat gelden: Leren door te doen!!! Er worden groepjes gevormd - op de eerste cursusavond 14 september a.s. - van 5/6 cursusdeelnemers/sters. Deze groepjes kunnen dan een onderwerp kiezen uit een aantal onderwerpen. Deze spelen zich voornamelijk af in Leiden. In de bijlage staan een aantal mogelijke onderwerpen genoemd. Eenmaal per maand, steeds op de 2e maandagavond van de maand, zal dan een evaluatie van de (film)vorderingen worden gedaan. Vragen zoals:

  • Hoe ver zijn jullie met het project?
  • Tegen welke problemen ben je aangelopen?
  • Hoe gaat het met de montage?, etc., etc. komen dan aan de orde.
  • André zal de evaluatie begeleiden bij de gevorderden en Toon bij de beginners.

Al met al weer veel te leren bij de LVSL, juist ook met Leren door te doen!!!

Ik wens iedereen een fijne, zonnige zomer toe.

Pim Perquin

 

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)