Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Verslag LVSL-avond van 4 mei 2015

op .

Het was afgelopen maandag 4 mei. De opening van de LVSL-avond, rond acht uur, stond daarom in het teken van Dodendag. Op het grote scherm waren de NTO-beelden van de Dodenherdenking op de Dam te zien. Staande nam de volle zaal de twee minuten stilte in acht. Maar toen was het Duo Lamayna aan de beurt: twaalf keer hetzelfde beeldmateriaal, enigszins anders gemonteerd tot korte en langere films.

filmerbeeldjePim Perquin had de ergste verveling voorkomen door na elke twee Lumayna's iets heel anders te laten draaien - beginnerswerkstukken van de Keukenhof-les, een wilde Rapenburg-concertmontage (van Henk Robbers), een Koningsdag-impressie en, ten slotte, André van der Tuijns beeldverslag van de recente Uitdag. Maar de hoofdmoot van het programma waren zoals gezegd de Lumayna-montages - waarmee het cursusjaar werd afgesloten.

Er bleek niet veel verschil tussen de resultaten van de toch zeer verschillende montageprogramma's. Naderhand hoorde ik iemand opmerken dat van de speciale mogelijkheden van die programma's te weinig te merken was geweest (afgezien dan van de sterretjes van de voorzitter). Pim Perquin was wel van mening, dat de montages in september in de groepen besproken zouden dienen te worden. Om van daaruit verder te komen.

De zaal gaf in meerderheid aan, de, als eerste vertoonde, Adobe-montage van A. Herbonnet het best te vinden. De afwezige maker krijgt het wedstrijdbeeldje.

Pim Lukkenaer

 

De winnende film van August Herbonnet

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)