Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Bestanden converteren met Media Converter

op .

Het programma 'iMedia Converter de Luxe for iMac' van iSkysoft (www.iskysoft.com) gebruik ik op mijn iMac voor het converteren van video- en audioformaten en branden van C(DV)D.

Functies:

  • converteren (video en audio formaten);
  • branden (CD en DVD);
  • downloaden (internetfilms). Voorbeelden videoconversie: MOV, MP4, M4V, AVI, WMV, WMV, MPEG2, DV, VOB en andere. Audio voorbeelden: MP3, M4A, WAV, AIFF, AAC, FLAC, AC3, iPhone ringtone.

Converteren
Stel, je wilt een DVD met VOB bestanden opslaan in iTunes. Je steekt de DVD in de DVD reader en start iSkysoft op. Dan kies je het gewenste output formaat en de conversie is zo gebeurd. Daarna voeg je de geconverteerde bestanden toe aan de iTunes bibliotheek. Vervolgens kun je de film bekijken op iMac/MacBook of TV als je een AppleTV bezit.

Voor de liefhebbers van ringtones is iSkysoft ook erg handig. Van een willekeurig MP3 bestand maakt het in een mum van tijd een 'm4r' bestand (heb je nodig voor een iPhone). Dit bestand inlezen in de iTunes bibliotheek en synchroniseren met de iPhone. Denk eraan dat de tijdsduur gelimiteerd dient te zijn (30 sec max).

is-3

Branden
Stel je wilt een film, die bijvoorbeeld met iMovie is gemaakt, op DVD branden. Je importeert het filmbestand in iSkysoft en steekt een lege DVD in de brander (ik heb gelukkig nog een ingebouwde DVD drive). Vervolgens kies je "Branden" en de DVD is binnen enkele minuten gereed. Heb je meer films, dan kun je gebruik maken van een menu waaronder je de films kunt opslaan.

is-2

Stel, je hebt een aantal MP3 bestanden, die je op een audio CD wilt zetten maar dan in het formaat dat audio afspeelapparaten vereisen. Daarvoor heb je het AIFF formaat nodig. Dat kan ook met iSkysoft. Lege CD in de drive en 'Branden'.

Downloaden
Stel, je ziet een fraai Youtube filmpje dat je graag wilt downloaden. Kan heel eenvoudig met iSkysoft. Selecteer het webadres (URL) gevolgd door 'Downloaden' en de film wordt opgeslagen op jouw systeem. Mocht het formaat niet geschikt zijn, dan is dat weer eenvoudig om te zetten met de 'Converteren' functie.

is-1

Kortom, ik vind het een erg handig programma dat voor nog geen US$ 60 te koop is (www.iskysoft.com). Er is een 'Free trial' versie, waarmee je kunt experimenteren. Voor de Windows omgeving bestaat ook een versie. Daarmee heb ik geen ervaring.

Wim Hofman

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)