Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Update Final Cut Pro X

op .

Op 13 april is een update verschenen van FCPX naar versie 10.2. In deze update zijn o.a. een aantal toepassingen verwerkt die 3D titels laten zien. Alle verbeteringen en aanvullingen zijn te zien op: http://sdfcpug.com/fcpwp/2015/04/update-fcpx-10-2-only-works-with-10-10-2-or-later

Ik moet echter ook een waarschuwing geven; er zijn verschillende meldingen op internet dat er geen AVCHD bestanden en H.264 films gelezen kunnen worden na het updaten. Niet uitgesloten is dat dit alleen bij gebruikers is die geen Yosemite (OS 10.2.2 of hoger) gebruiken.

Wees dus voorzichtig met het downloaden van deze update. Kijk in elk geval of je de meest recente versie van Yosemite (OS 10.2.2 of hoger) op je Mac hebt staan. Voor oudere versies is er wellicht een probleem met de AVCHD files. Zodra er meer bekend is over deze klachten zullen we dat hier melden.

Hans Flick

(Nawoord: inmiddels is er een Software update verschenen naar Yosemite 10.10.3. Deze aanvullende update verhelpt het probleem met een videobesturingsbestand.)

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)