Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Een blije beginnerscursus

op .

Ja ik vond het een blije dag daar in de nog kale Keukenhof. Bij aankomst om 9.30 uur was ik al aangenaam verrast hoeveel auto’s en bussen er alreeds stonden. Nog maar net is ons “mooiste park van NL” open, of de toeristen stromen al toe uit alle delen van de hele wereld.

Toen Pim de bestelde kaarten in ontvangst nam begon het zachtjes te miezeren. En blij dat ik was!! Daar loop je dan met je spullen onder je arm over de mooi aangelegde paden met aan weerszijde prachtige velden waar ooit de tulpen zullen bloeien. Eerst maar eens koffie drinken met wat lekkers erbij (overdekt). Al spoedig kwamen alle deelnemers vlot na elkaar binnendruppelen. Na allerlei sterke verhalen togen we aan het werk. Vijf groepjes verdeelden zich over de diverse paviljoens. Gelukkig dus binnen, want ik begon al te piepen. Het groepje van Toon bestond uit Hans van Gerven, Hugo Klaverstijn en ikzelf. Al gelijk bij binnenkomst, ik had nog maar net m’n camera op statief gezet, begon Toon gelijk zijn uitleg over pannen en tillten. Een wereld ging er voor mij open. ’t Is leuk om ’t aan te horen, maar beter om het nu in praktijk te brengen , want dat was de bedoeling van deze dag. Driftig gingen we aan de slag.

Elk bloempje werd gefilmd, van dichtbij tot veraf onderwijl oplettend gadegeslagen door meester Toon. Er werd ook volop gelachen om rare camerastandpunten en gekke uitspraken. Onze meester bleef de rust zelve. Twee van ons groepje hadden meer vragen over hun foto/filmcamera. Alles werd geduldig uitgelegd. Zo verliep de ochtend vrolijk tussen de vele Japanners, Chinezen en alle soorten Europeanen. De tijd vloog om.

Na een frisse wandeling door het park, ditmaal gelukkig zonder paraplu, kwamen we aan bij een ander paviljoen, waar de club al luid gebarend klaar zat voor de lunch. Wij waren de laatste. De lunch was meer dan voortreffelijk. Een zeer uitgebreide koffietafel werd ons voorgeschoteld en we vielen aan als (keurige) wolven, want filmen maakt hongerig. Ook hier vlogen de filmtermen mij om de oren, want je zit bij zo’n club en dat zal je weten ook. Rondkijkend in het zaaltje viel mij wel op met wat voor vaak simpele statieven er gewerkt wordt. Had wel het idee, dat iedereen het erg naar de zin had gehad. Allen spraken vol lof over de organisatie.

Nadat alle buikjes flink gevuld waren, het was intussen al over drieën, gingen diverse mensen weer huiswaarts, moegestreden na een dag vol informatie en opdrachten. De fanatieken onder ons plakten er nog een uurtje aan vast. Ik vond het een fantastische dag en hoop dat velen dat ook zo hebben ervaren. We hebben veel bijgeleerd in een zeer ontspannen sfeer. Laat nu de zelfgemaakte korte filmpjes maar komen, ik kijk er naar uit.

Zeker een woord van dank voor onze grote organisator Pim Perquin, die alles weer haarfijn had voorbereid en uitgevoerd. Met recht een blije dag in de Keukenhof.

Henk Robbers
2 April 2015


Fotografie: Hugo Klaverstijn en Toon Verhoeven

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)