Welkom bij de Leidse Video en Smalfilm Liga: LVSL

introfotoDe Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) is de grootste film- en videoclub van Nederland. We zijn in staat gebleken om de leden enthousiast te maken en te houden voor het filmen door een boeiend programma aan te bieden voor alle leden. Afgezien van de feestdagen is er elke maandagavond wat te doen. Het seizoen loopt van begin september tot half mei.

Voor de LVSL staat voorop dat iedereen plezier beleeft aan deze hobby; niets moet en alles mag. Van alle activiteiten kan gezegd worden dat het vrijstaat of een lid er wel of niet aan deelneemt. Niemand die iemand wat kwalijk neemt.

Wij nodigen u bij deze van harte uit om op één van onze gezellige avonden langs te komen. U wordt dan verder op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen bij de club. U kunt als aspirantlid drie (aansluitende) avonden bijwonen, waarna u kunt beslissen of u wel of niet lid wilt worden.


Actueel bij de LVSL

In verband met het Corona-virus zijn er tot en met augustus 2020 geen bijeenkomsten van de Leidse Video en Smalfilm Liga in ons clubgebouw Vogelvlucht. Zodra dit weer wel mogelijk is, melden we dat ook op deze pagina van onze website. Natuurlijk kunt u wel zonder gevaar onze website uitgebreid bekijken en als u het een en ander aanspreekt, bent u uiteraard van harte welkom als de avonden in september 2020 weer starten.

Wie wil een pr-filmpje maken over een koor?

op .

Het Leiden English Choir zoekt filmer(s) die een filmpje van 5-10 minuten willen maken (voor YouTube) waarin te zien is hoe het koor repeteert en vooral het plezier wat ze aan het ontwikkelen van een stuk beleven.

In deze film zou je moeten kunnen horen hoe de uitvoering van een muziekstuk opknapt tijdens een repetitie. Vaak gebeurt dat door afwisselend een of twee stemgroepen samen een paar maten te laten zingen (bijvoorbeeld de bassen en de alten, dus zonder sopranen en tenoren). De aardigheid daarvan is dat je een beeld krijgt hoe het muziekstuk in elkaar zit. Verder geeft de dirigente natuurlijk aanwijzingen, hoe zij het wil hebben, wat ze wil horen (en wat niet). Dit is vaak een verbazingwekkend proces: zelfs als de koorleden de noten van een stuk al redelijk kennen, beginnen ze vaak met iets dat aarzelend en flets klinkt, een na een half uurtje repeteren is het mooie muziek.

Welke filmers zien dit als een uitdaging? Muziekliefhebbers hebben de voorkeur voor deze no-budget productie.

Voor meer informatie kan je via de mail contact opnemen met Willem de Jong w.a.de.jong@gmail.com

Kennismaken

kennismaken

Als gast mag u drie opeenvolgende LVSL avonden bijwonen. Een mooie manier om de club te leren kennen en te beslissen of u lid wilt worden.

Meer informatie

 

Onze activiteiten

activiteiten

De LVSL is een actieve club. Buiten de zomervakantie hebben we iedere week een activiteit. Op de kalender vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Meer informatie

Bekijk onze films

filmskijken

In de Toonzaal vindt u een overzicht van films die door onze leden zijn gemaakt.

Bekijk onze films

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)