Een avondje Steven Geldof

Afgelopen maandag was het weer zover. Filmmaker Steven Geldof was weer aanwezig om ons aanstaande filmmakers de geheimen van het filmvak te leren. Weet niet hoe het de andere toehoorders vergaat als Steven het woord voert, maar ik ervaar zijn manier van optreden en uitleg als zeer prettig.

Tijdens zijn presentatie zal hij er zich nooit op laten voorstaan hoe goed hij wel is en wat hij allemaal bereikt heeft in het filmvak. Ditmaal vertelde hij over de geheimen van het monteren (editten), met voorbeeldfilmpjes, waaronder een fragment van Steven Spielberg’s Jaws, een loeispannende film met vele bijna onzichtbare overgangen en toegepaste trucs van Hitchcock. Als Steven daarover verhaalt, gaat er een filmwereld voor je open.

Volgende keer moeten diverse mensen filmfragmenten meenemen uit eigen werk en gaat hij dat analyseren. Ik kijk er naar uit. Niet voor niets werd de bovenzaal te klein wegens de enorme belangstelling van de leden voor deze interessante uiteenzetting van onze sympathieke filmmaker. Een extra vermelding voor de technische dienst, die ditmaal goed op dreef was met het schakelen van de films. Het werd weer een leerzame avond.

Henk Robbers
17 april 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)