Verslag filmanalyse 7 april 2014

Om 20.00 uur opende de voorzitter de vergadering. Er waren drie films aangeboden voor analyse en een film als een premiere. 

Mededelingen van de voorzitter. De aandacht wordt gevraagd voor de bibliotheek van de LVSL. Er staan belangwekkende boeken en de kasten te verstoffen. Een aantal titels waren uitgestald. Op de 2e paasdag is LVSL gesloten.

Filmanalyse

De eerste film, geanalyseerd door A. van der Tuijn was getiteld Van Zandbank tot Landgoed en gemaakt door van A. van Rooijen en D. Brouwer. De film behandelde de geschiedenis en de huidige omgeving van het landgoed Huys te Warmont. De eindconclusie was: Zorgvuldige film, prettig om naar te kijken.

De tweede film, eveneens geanalyseerd door A. van der Tuijn, gemaakt door C. Haring, behandelende eveneens het landgoed Huys te Warmont en droeg de titel Heden en Verleden van een Landgoed. Ook deze film werd beoordeeld als zorgvuldig, maar door de vz als "beetje traag" ervaren. De derde film was een speelfilm., gedraaid door D. van der Geer, met de titel De Wonderbare Visvangst. De moraal van de film was: Wanneer je met een sigarenpeuk als aas vist, vang je een gerookte makreel. De analist vond deze film eveneens een leuke film en spoorde n.a.v. de film de clubleden aan om meer speelfilms te maken.

Filmpremiere

Door logistieke problemen kon deze niet doorgaan en wordt doorgeschoven naar de avond van de volgende filmanalyse.

De bijeenkomst werd om 22.10 gesloten.

Jan Dijkman
7 april 2014

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)