StadsLab zoekt filmers voor PechaKucha

Voor PechaKucha Leiden is StadsLab op zoek naar mensen die het leuk vinden om tijdens de PechaKucha avonden korte filmpjes te maken van de sprekers. Dit is uiteraard leuk voor de sprekers zelf maar ook voor potentiële sprekers en voor bezoekers: www.stadslableiden.nl/vacatures/pechakucha-filme. De vraag is of LVSL leden geinteresseerd zijn om zoiets te doen.

Wat is PechaKucha?

PechaKucha vindt 4 keer per jaar plaats en heeft zo'n 8 tot 10 sprekers per avond. Om een idee te geven wat PechaKucha is: PechaKucha is Japans voor ‘chit chat’, een wereldwijd fenomeen dat inmiddels in meer dan 700 steden wordt georganiseerd.

Op 20 maart zal PK voor de 7e keer in Leiden plaatsvinden. Het is een platform voor creatieve geesten: ontwerpers, architecten, kunstenaars, wetenschappers, dromers, politici, critici, studenten, etc., beroemd of niet, om hun idee te presenteren in een standaard format van 20 slides, die ieder 20 seconden blijven staan.

Het is de plek om je werk, mode, kunst, ontwerp, gemaakte project of welk goed idee dan ook te presenteren dat de geest en creatieve ziel inspireert van zowel degene die de avond organiseren als de bezoekers die het ervaren. Het overstijgt en verbindt daarmee de kleine onzichtbare creatieve netwerken.

De inhoud van de presentaties staat volledig open. Zolang je maar 20 goede beelden kunt tonen over het onderwerp, daar per beeld 20 seconden over kunt vertellen, en het geheel een aansprekend en prikkelend verhaal oplevert. Voor voorbeelden van over de hele wereld kun je kijken op: www.pecha-kucha.org/presentations/

Niet-commerciële basis

Een belangrijk gegeven van Pecha Kucha is dat het geheel een niet-commerciële basis heeft. Zowel de organisatie als de sprekers worden niet betaald voor hun inzet. Ook de inhoud van de presentaties dienen geen direct commercieel doel na te streven. Als organisatie zullen wij zorgen voor goede publiciteit, een verzorgde locatie, en het belangrijkste, een enthousiast publiek.

Verder is PechaKucha Leiden ook op facebook en twitter te volgen:

https://www.facebook.com/pechakucha071

https://twitter.com/pechakucha071

Ik ben benieuwd naar jullie reactie en hoop dat hier iets moois uit voort komt!

Vriendelijke groet,

Marieke van Harte
Mob. 06-24203490

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)