De deur van de boxgarage valt in het slot !!!

De klus is geklaard.
Scratch Leiden 2014 is weer voorbij. Honderden meters kabel zijn netjes opgerold op de haspels. De videocamera’s en statieven zitten in de tassen. Alles opgeruimd. Kortom het is voorbij dit jaar. Maar het was weer fantastisch!!! Dertig LVSL-ers hebben zich de afgelopen twee weekenden ingespannen om de live-videoreportage in de Pieterskerk vorm te geven.

Maar wat is de Scratch eigenlijk en wat doen wij daar?

Scratch is een jaarlijks terugkerend muziekfestijn. Al vroeg in de morgen komen amateurzangers en -zangeressen uit heel het land naar de Pieterskerk om tezamen te oefenen voor de uitvoering van die avond. En elke dag een nieuw programma met nieuwe zangers en zangeressen. Ook is er een groot orkest en natuurlijk een professionele dirigent en solisten. Het is werkelijk een feest voor eenieder. Maar wat doen wij daarbij?

scratch andreHet is onze taak om de aanwezigen die geen zicht op dirigent of koren hebben van videobeelden te voorzien, middels door ons opgestelde TV-monitoren. Zeven videocamera’s worden ingezet, waarvan de beelden worden doorgezonden naar onze regieset. Daar zit onze regisseur, André, maar ook Arie en Toon, altijd geassisteerd door Cees Landwier, die de partituur leest en tijdig aangeeft welk koor, solist of muzikant in actie gaat komen. Een goed ingespeeld team. Maar ook zijn er steeds aantal LVSL-ers die - beurtelings - de camera’s bedienen. En tot slot de mannen die de techniek beheren. Want soms gaat er wel eens iets verkeerd en dan is direct ingrijpen en handelen noodzakelijk. Dus allen dank voor jullie inzet.

Wat zeker ook niet onvermeld dient te worden is het dagelijks samenzijn tijdens het “diner” in ons stamrestaurant La Bota. Tijdens de Scratchdagen is rond de klok van vijf uur steeds een grote groep LVSL-ers aldaar te zien. Allen gekleed in gelijke LVSL shirts, druk pratend en genietend van de dagschotel (7 euro), een glaasje wijn, of een ander drankje en tot slot de ongeëvenaarde coupe “La Bota” en koffie toe. Een hoogtepunt van de dag. Voor sommigen zelfs hét hoogtepunt !!!

Wij kijken terug op een geslaagd evenement en de penningmeester zal ook blij zijn want dergelijke opdrachten geven de LVSL de mogelijkheid om extra activiteiten te ontplooien, of nieuwe apparatuur aan te kopen, met behoud van de (lage) contributie.

Tot slot: Dit jaar heeft een groep LVSL-ers, onder de bezielende leiding van Joop Mosterd, video-opnamen gemaakt tijdens de Scratchdagen. Wij kijken met spanning uit naar het resultaat. Ook zij bedankt voor hun inzet.

Pim Perquin,
voorzitter LVSL reportageteam

 

scratch petermeijer 

scratch patrick

Foto's: Coby Haring

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)