Verslag jurering van LVSL-Plus films

Op maandag 10 februari was de jurering van de LVSL-Plus films, ingediend voor het regiofestival van ZH’12 Om een goede kwaliteit van de films op het regiofestival te bevorderen, heeft de regio een jureringprocedure vastgesteld.

jurering2Details zijn te vinden op de website van de regio: http://www.zh12.videofilmers.nl/index.php/selectieprocedure In dat kader kwamen drie leden van andere filmclubs afgelopen maandag 10 februari 2014 bij ons op bezoek om een beoordeling over onze films te geven. Dat waren Evert Hasselaar van Toverlint, René Vooren ook van Toverlint en Robert Smit van FVC Phoenix. Vanwege het grote aantal films (10) en hun totale lengte is de jury al om 16.30 uur begonnen in de grote zaal in Vogelvlucht.

Omstreeks 18.00 waren er 5 films bekeken en was er tijd voor een eenvoudige doch voedzame broodmaaltijd. Toen trok de jury zich terug om deze films onderling te bespreken. Vervolgens kon nog een korte film bekeken worden, voordat om 20.00 uur de leden ook kwamen om dit mee te maken. Gezamenlijk werden de laatste 4 films bekeken, waarna de LVSL leden naar de bar gingen om de uitslag af te wachten. De jury maakte de waardering van de films bekend door de volgorde van de laagste tot de hoogste te geven met een summiere toelichting. De geschreven juryrapporten met de puntenwaardering komt later.

Die volgorde was:

  Film Maker(s)
10 Vrijheid André van der Tuijn
9 Weg van IJsland Marion Smit
8 Creaties en vertellingen van André Verkuijl Joop Mosterd, Coby Haring,
Anneke van Rooijen, Peter Versluijs
7 Robbeneiland André van der Tuijn
6 Animaris Annabellis Cinema 3
5 Megaton Else van Laere
4 Strandbeesten Gerard de Boer
3 Stoomgemaal Halfweg Arie de Ridder
2 Lonely boy Henny Hartevelt, Jan Stap
1 Baby Blues Home Made Productions

Omdat de jury unaniem enthousiast was over de film Baby Blues werd daarvan wel de punten waardering gegeven: 240 punten. We wachten nu met spanning de juryrapporten af.

jurering1jurering3

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)