Films van amateurs op de regionale TV (West en Rijnmond)

De regio ZH'12, waarbij LVSL-Plus is aangesloten, heeft dankzij goede contacten de gelegenheid om films van leden van de aangesloten filmclubs te vertonen op de regionale TV (West en Rijnmond). In eerste instantie wordt gedacht aan 6 blokken van 50 minuten.

De clubs kunnen - via hun contactpersoon - films aanmelden bij het coördinatie groepje van de regio, onder voorzitterschap van Henk van de Meeberg. Per club is er een contactpersoon. Voor de LVSL-Plus is dat Henny Hartevelt. Dus leden van LVSL-Plus kunnen bij Henny hun films aanmelden. Dan moet je tevens opgeven: onderwerp, duur, filmformaat (DV, HD en 4x3 of 16x9) en hoe de film beschikbaar is (bij voorkeur op stick). Dit moet voor eind februari gebeuren. Dus wees er tijdig bij. Overleg eventueel ook even met Henny of ondergetekende of de film geschikt is als je mocht twijfelen.

De aan te melden films mogen niet ouder zijn dan 3 à 5 jaar en moeten van hoge kwaliteit zijn. Dus ze moeten in clubwedstrijden geëindigd zijn op plaats 1, 2 of 3. Het kunnen documentaires, reportages, vakantie- en speelfilms zijn.

De bedoeling is om in de uitzendingen ook een kort interview met de maker(s) van de film in te lassen. Bij voorbeeld een interview opgenomen op de locatie waar de film is opgenomen. Daarvoor is een interview-team nodig. Leden van de PLUS, die dat willen doen, kunnen zich ook aanmelden. De kans is er dan ook dat het interview-team interviews moet afnemen bij leden van andere clubs, want op die manier ontstaat er eenheid in die regionale uitzendingen.

Voor alle Plus-leden geldt: benut deze unieke gelegenheid om je films aan duizenden kijker te laten zien. Want deze programma blokken met amateurfilms komen in de zogenaamde carrousel. Dat wil zeggen dat ze een groot aantal keren herhaald worden op de regionale TV(West of Rijnmond).

Gerard de Boer

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)