Morphing

Maandag 16 november 2020 was Clubavond bij de LVSL. De filmclub Maassluis stond oorspronkelijk op het programma voor deze avond, maar door de maatregelen vanwege het Corona virus werd het programma aangepast. Er werd wederom een livestream gepresenteerd via een kanaal van de LVSL. De leden zaten klokslag 20:00 uur klaar achter hun TV, computer, tablet of telefoon. De intro was inmiddels aangepast door Micha de Bruin. André van der Tuijn verzorgde de inleiding.

Deze keer was Arie de Ridder bereid gevonden om als gast op de clubavond een programma te vullen. Arie is lid van de LVSL sinds 1993. Samen met Marion Smit had Arie een leuke presentatie over Morphing gemaakt. Het afgelopen jaar had Marion namelijk het idee om een morphing-film te maken van alle leden van de LVSL. Een samenwerkingsproject, want elk lid moest daarvoor een bijdrage leveren door het maken van een Morph filmpje van een eigen foto. Dat is uiteindelijk gelukt en het resultaat daarvan werd vertoond. Arie gaf duidelijke uitleg over het gebruik van de Morphing software aan de hand van enkele voorbeelden. Een van die voorbeelden was de clip van de hit “Thriller” van Michael Jackson.

Daarna werd er een première vertoond. Pim van der Ende woont in Serviceflat Schouwenhove in de Lage Mors in Leiden. Deze serviceflat wordt op dit moment ingrijpend gerenoveerd. Pim heeft daarom zijn camera ter hand genomen en deze renovatie vastgelegd. Dit betrof het eerste deel van die opknapbeurt. De film was een heel leuk verslag van de werkzaamheden met spectaculaire beelden van het hijswerk. We hopen dat Pim ons via de film ook deelgenoot laat worden van de volgende fases van de renovatie.

De livestream werd door circa 55 leden met enthousiasme gevolgd zoals bleek uit de reacties die tijdens de livestream werden geplaatst.

Nico Schwering

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)