VERSLAG LVSL MAANDAG 28 SEPTEMBER 2020

Een wel heel bijzondere avond: voor het eerst na de lockdown in maart waren we weer bij elkaar in Vogelvlucht, nu met deelnemers aan de workshop MMM: Monteren Met Magix.
Voor de overige montagecursussen waren er nog te weinig deelnemers.
Maar de deelnemers van deze avond kregen weer het echte oude LVSL gevoel dat we zo lang hebben moeten missen!
Arie de Ridder was portier en Corona bewaker; dus handen desinfecteren, verklaren dat je vrij bent van Corona symptomen en je aanwezigheid op de presentie lijst vermelden. Met de tuindeur open voor de ventilatie was het binnen heel goed te doen.
De avond werd bijgewoond door 10 deelnemers, allemaal op gepaste afstand van elkaar en met 3 workshopleiders / technici en André als cameraman. Ondanks het vele werk tevoren bleek het niet mogelijk de avond te streamen omdat de internet verbinding in Vogelvlucht te traag bleek. Jammer, maar er wordt een video van deze avond gemaakt. Na 6 maanden gedwongen afwezigheid was het weer een goed gevoel op onze club te zijn.
Het welkomstwoord van André ging over de corona situatie en over de begrafenis van Dick van der Geer op de begraafplaats in Leiderdorp,


De workshop ging over het werken met Magix. De nestor van deze workshop, Cees Landwier, had een heel kort welkomstfilmpje gemaakt over de Coronamaatregelen.
De filmanalyse werd door Leo van Aubel verzorgd, waarbij een korte vakantiefilm van Henk van der Lucht werd besproken over zijn bezoek aan de vulkaan Bromo op Oost-Java. Onderhoudend, leerzaam en grondig besproken, nu aan de hand van de safety back-up van deze film, waarop de toegepaste techniek goed op de tijdlijn geanalyseerd kon worden. Heel verhelderend, o.a. over beeld, beeld stabilisatie, audio aspecten, overgangen, volume curves en beeld. Weer een stap vooruit in de film analyse!

Nelleke Hovestreydt vertoonde een film over “Vrijwilligerswerk in Coronatijd” waarbij ze in de protestantse kerk in Leiderdorp wekenlang met anderen een kerkdienst registreerde en de dienst uitzond: de preek, koorzang, orgelmuziek etc. Een heel andere ervaring: Nelleke vervulde zo de functie van regisseur, camera operator en multicammontage.
Een andere video van Nelleke was “Een ontdekking tijdens de Corona lockdown” over het archeologisch onderzoek van schatten in het 120 meter lange graf van Ramses III, uiteraard in Egypte. Haar man is betrokken bij dit archeologisch onderzoek en Nelleke filmde.
In eerdere opnames van deze opgravingen bleek een flikkering te zijn in het beeld, waarschijnlijk door de frequentie van de gebruikte LED verlichting. Na correctie met een speciaal aangeschaft programma bleek het beeld geheel vrij te zijn van storende flikkeringen. Een goede aankoop, voor slechts 15 dollar, van “Ashampoo Video Deflicker”, te downloaden van internet.

Als afsluiting besprak Leo de resultaten van een enquête onder de deelnemers aan de Magix workshop uit voorjaar 2020. Ondanks een beperkte respons, kwam er een heel goede waardering voor deze workshops, meestal rond 4 op eens schaal van 1 tot maximum 5. Well done!
De nabespreking van deze avond, die zonder pauze verliep, was positief.
Bestuur en leden hebben laten zien dat we ondanks de geldende beperkingen toch een goede clubavond kunnen opzetten!

Verslag: Wil van Voorst

Workshop Magix

Foto's: Hans van Gerven

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)