CINEFLEUR-INFO 2020

Op zondag 2 februari 2020 organiseert videogroep Close-Up uit Haarlem het jaarlijkse Cinefleur-filmfestival.

Dit festival is een jaarlijks terugkerende filmwedstrijd die wordt gehouden tussen vijf film- en videoverenigingen uit de bollenregio. Het zijn de Leidse Video- en Smalfilm Liga, AMFI’66 uit de Bollenstreek, de Film- en Videoclub Aalsmeer, de Noordwijkse Film- en Videoclub en Videogroep Close-Up uit Haarlem. Het festival wordt deze keer al voor de 46e keer gehouden. Binnen de Benelux is dit het enige festival in zijn soort.

Vier van de vijf clubs vertonen elk drie filmproducties die samen niet langer mogen duren dan 30 minuten. De onderwerpen van de films kunnen zijn: documentaires, reisfilms, speelfilms, animatiefilms, e.d.
Een jury beoordeelt de films en de winnende club ontvangt de wisselprijs, de Cinefleurbokaal. Ook wordt de beste individuele film van het festival beloond met een prijs.

Het festival wordt bij toerbeurt georganiseerd door een van de deelnemende verenigingen. Deze keer is dat dus videogroep Close-Up die dan niet meedoet aan de wedstrijd.

Het festival is niet alleen interessant voor videoclubleden, maar voor iedereen die een (video)camera bezit. Door naar films van anderen te kijken, leer je hoe je je eigen vakantie- en familiefilms aantrekkelijker kunt maken. Geïnteresseerde toeschouwers kunnen met vragen terecht bij de makers van de films en de overige aanwezige leden van de deelnemende clubs.

Het festival wordt gehouden:
zondag 2 februari 2020
Dorpshuis van Vogelenzang
Henk Lensenlaan 2a
2114 ER Vogelenzang.

De zaal is open om 12:30 uur en het festival begint om 13:00 uur.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal voor € 8,00 per stuk. In de voorverkoop kosten ze € 7,00 en die kunnen tot medio januari 2020 worden besteld bij de deelnemende clubs en via e-mail close-up@filmt.nl.
Desgewenst kan men op dat e-mailadres ook nadere informatie over het festival inwinnen.

Vanaf maandag zijn er tijdens de LVSL-avonden kaarten te koop voor het Cinefleurfestival in Vogelenzang.
We hebben als club 35 kaarten besteld, die in de voorverkooop verkocht gaan worden.
De kaarten kosten slechts € 7,00. Aan de zaal betaalt u € 8,00.

Let op: op = op!

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)