Van Koraal tot Parel

“Van harte nodig ik jullie uit om – samen met introducé(e) en/of partner- de première bij
te wonen van de film KORAAL IN LEIDEN gemaakt door mij, André van der Tuijn,
voorzitter van de Leidse Video en Smalfilm Liga”.

Zo begon André zijn uitnodiging in de eerste Nieuwsbrief van 2019.


Afgelopen dinsdag 17 september, was het zover, de film ging in première in de Burgerzaal van het stadhuis van Leiden.

Met veel materieel bereidden Hans Flick, Mario Mazzacani, André van der Tuijn en ondergetekende de Burgerzaal voor. Ellen lange ramen werden verduisterd, beamer en verder alles wat er bij een dergelijke vertoning nodig is, werd geïnstalleerd; toch een intensief klusje.

Een film die koraalzang en de verschillende toespraken in het Van der Werfpark in Leiden, in de periode van begin jaren negentig van de vorige eeuw tot en met 2018, in beeld brengt.

Onder de ongeveer honderd aanwezigen waren, o.a. de burgemeester van Leiden, Henry Lenferink, de voorzitter van de 3 October Vereeniging Rik Kamps, Joost Bleijie, de huidige redenaar tijdens de Koraaalzang, Wim de Ru, die de Koraalzang al die jaren heeft geleid en nog leidt en Sigrun Brouwer van Erfgoed Leiden die de films in het Leids archief zal bewaren.

Zij kregen allen uit handen van André een bundel van de films overhandigd.

Na veel complimenten over de film en bloemen in ontvangst te hebben genomen werd door de aanwezige 3 Octoberleden spontaan het lied dat voor meneer Den Tonkelaar, de oud-redevoerder, gezongen.

Er ontstond in de Burgerzaal van het stadhuis van Leiden een waar volksfeestje. Het was een genot om daarbij te mogen zijn.

Hans van Gerven

lvsl logo kleinLVSL clubavonden worden gehouden in: 
Buurtcentrum “Vogelvlucht”
Boshuizerlaan 5
2321 SG Leiden ZW. (Naast 5 meihal)